Til Næste Gang – Valgprogram for DepressionsForeningen

Affektivt Folkeparti – fordi alle har ret til balance i hverdagen.  forvanlende fortællinger

Tænk, hvis DepressionsForeningen gik ind i politik som et selvstændigt parti og med dig som en af politikerkandidaterne. Tænk hvis du fik lov til at formulere og måske gennemføre et valgprogram på vegne af foreningen – eller Affektivt Folkeparti.

Affektivt forstået som samlingen af Unipolar affektiv sindslidelse og Bipolar affektiv sindslidelse – i daglig tale kaldet hhv. depression og bipolar lidelse.

I DepressionsForeningen repræsenterer vi en bred medlemsskare, der er sammensat af mænd og kvinder i alle aldre og med vidt forskellige familie og livslivsvilkår. Og med vidt forskellige politiske ståsteder. Vi ville derfor nok være nødt til at holde vores partiprogram relativt snævert.

Mærkesagen kunne være ”Bedre vilkår for mennesker med depression og bipolar lidelse”. Bedre og mere effektiv behandling og bedre mulighed for at komme sig gennem rehabilitering og støtte i hverdagen.

Behandlingen er primært noget regionerne har ansvaret for, mens støtte og vejen tilbage til et godt hverdagsliv er  kommunernes ansvar.

Udfordringer og politikerstøtte

I næste nummer af Balance vil vi dykke ned i en række af de udfordringer, vi mener, politikerne skal gøre noget ved. Med jeres hjælp håber vi på, at kunne sætte fingeren på de steder, hvor skoen trykker mest, og være med til at udforme forslag til, hvad der bør gøres.

Send derfor gerne så hurtigt, du kan, dine bud på hvad der bør gøres og hvorfor.

Målet er at hjælpe de kommende politikere med at få øjnene op for de problemer, de skal være med til at løse efter et valg. Og hvad vi mener, de bør gøre.

Det er også vores mål med det næste nummer af Balance, at være med til at give dig, kære medlem, et overblik over hvem der bestemmer hvad, og hvad der kunne være godt at spørge dine lokalpolitikere om.

DepressionSUCKS

Næste nummer fungerer også som optakt til årets DepressionSUCKs. Endnu kan vi ikke afsløre årets tema, men sæt gerne dagen af, og skriv til os hvis du vil være med til at få kampagnen ud over rampen. Og hold øje med nyhedsbrevene og hjemmesiden, når vi åbner for kampagnen i august.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at ønske jer alle en god sommer.

Vi håber at se mange af jer på vores Sommerhøjskole i uge 30 – gerne sammen med en ven, et familiemedlem eller en nabo. Vi har plads til alle.