Tre gode råd til en skøn sommer

SommerMark180x180Sommeren er over os, solen skinner og ferien står for døren. De sociale medier vil snart blive fyldt op med skønne feriebilleder af folk, der tager på cykeltur til Møns Klint, badeferie på Mallorca eller noget helt tredje. De får helt sikkert en spændende historie med hjem, men en god ferie betyder ikke altid fuld fart fremad. For at få det bedste ud af sommeren er det godt at tage tingene i sit eget tempo, om det så betyder, at det skal gå stille og roligt for sig. Her er tre gode råd til en god sommer i dit tempo.

Læg en plan
For at det ikke skal blive uoverskueligt at deltage i arrangementer med familien eller vennerne, er det godt at lægge en plan for dagen og sætte en tidsfrist. Du kan starte med at afsætte en times tid til en kop kaffe og så tage den derfra. På den måde kan afstemme forventningerne med dine omgivelser og dermed undgå at nogen bliver skuffede. Forsøg at hold tiden, selvom der er fristende at blive. Klare rammer og fast struktur kan hjælpe dig til at undgå at få kørt sig selv helt i sænk.

Små korte ture
Hvis du har lyst til at udfordre dig selv, kan du planlægge en lille gåtur med dine nærmeste. Igen kan det anbefales at have en tidsramme. Et godt bud, hvis vejret tillader det, er en tur i en park som Kongens Have, en tur ud på Langelinie eller noget der minder om. Her er der rig mulighed for at finde et sted at gå rundt eller sidde og hygge sig. Hvis du har lyst til at trække dig tilbage, kan du gøre det uden dårlig samvittighed, da der ikke er betalt for herlighederne.  

Indendørs hygge
Vi kan alle rende ind i en off-periode, hvor solen brager udenfor hele ugen. Den dårlige samvittighed trænger sig på, fordi man skal udnytte den danske sommer. Men bliv indenfor. Accepter situationen. Der kommer en uge mere med sol, hvor du kan sidde ude og nyde den. Fordyb dig i en god bog. Hvis du ikke kan overskue at læse, kan det anbefales at lytte til e-bøger. Her er eReolen behjælpelig med et godt udvalg af e-bøger, der kan lånes på nettet. En tredje mulighed er podcasts. Prøv eventuelt S-town, Third Ear eller Mads & Monopolet, hvis du ikke lige kan komme på noget at høre.

Du må have en dejlig sommer!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin