Funktioner af sektionernes samling af skibe i USA

Ved svejsning af en del af dæk forårsager mange vanskeligheder valg af arbejdsvilkår for at undgå krympning og forvridning. Krympning i stødsvetsede ledd kan vurderes meget nøjagtigt, og på trods af det faktum, at spænde- og krympespændingerne i langsgående ledd kan reduceres med den tilsvarende proces, er der stadig mange vanskeligheder. Disse vanskeligheder kan reduceres betydeligt ved korrekt design. F.eks. Hvis dæksektionen mellem lukkets kappe og forskydningen er færdigmonteret som et snit og derefter svejset på plads mellem disse to stive vertikale overflader, som allerede er fastgjort til en længde på ca. 9-10 m, kan deformationerne være vanskelige at overvinde. Hvis imidlertid de langsgående klinger svejses til dæksektionen tidligere og udgør en del af sektionen, skal kun en langsgående søm svejses på plads og derefter i løs position.


I USA er der en hel del nye fabrikker, hvor vægten af ​​præmonterede sektioner overstiger 100 tons. Overbygningsdelen på store tankskibe og Victory-skibe når særligt store størrelser. Vægten af ​​en sådan overbygning er 210 -

150 t.


Et interessant træk ved sektionsmontering i nye anlæg er introduktionen af ​​sektioner, ud over rent strukturelle elementer, udstyrselementer, systemer og mekanismer. Således bringes ovennævnte gennemsnitlige overbygning til trin for indledende samling til næsten 100% parathed. I montage værkstedet udføres alle færdiggørelser, rørledninger af alle systemer er installeret, alle elektriske ledninger, alle praktiske ting osv. Dobbeltbundssektioner monteres med rørledninger, dæksektioner er samlet med alle effektive ting, forstærkninger ved dækmonterede mekanismer og i nogle tilfælde med dækkemekanismer.


Af de aktiviteter, der fremskynder arbejdet, bør du angive følgende:


1. Specialisering af teams af montører og svejsere på samme type sektioner, som følge af, at mange teknikker udvikles, rationaliserer og forenkler samlingen.


2. Omfattende brug i amerikanske fabrikker sammen med detaljerede arbejds tegninger af aksonometriske tegninger, mere tilgængelige for forståelsen af ​​uerfarne arbejdere. I nogle fabrikker er der i stedet for en enkelt tegning tegnet op til 50 forenklede tegninger, der kun indeholder det afsnit, som dette hold arbejder på.


I mange fabrikker erstattes de sædvanlige arbejdstegninger med album, der illustrerer hundredvis af forskellige strukturelle elementer i fartøjet. Hvert sådant album indeholder en aksonometrisk tegning af en hvilken som helst del af kroppen sammen med et materialeordrebord og et svejsebord.


Udgifterne til sådan forberedende arbejde er ret betydelige, men det betaler sig selv, når der opbygges et stort antal skibe af samme type.


3. Brug af permanente monteringsværktøjer. Volumetriske sektioner af ekstremiteter, overbygninger, propellerakselkorridorer, beklædningsafsnit, diptankdæksler, mastre, lugeanlæg mv. Monteres på rammerne.


For at forhindre deformationer under svejsning anvendes følgende metoder hovedsageligt:


1) Fastgør arkets frie kanter (ved at svejse dem til midlertidige stivere eller trække dem til pladen med beslag;

2) svejsning af midlertidige afstandsstykker mellem arkene (floras), der forhindrer deres gensidige bevægelse;

3) at give konstruktionen "mod deformation", dvs. en deformation, omvendt til tegnet af det, der forventes efter svejsning;

4) Fastgørelse af strukturen fra plader med stivere, der løber i en retning, med tunge træstænger (bånd) placeret vinkelret på de foregående elementer (beklædningsafsnit med rammer);

5) belastningen opkrævet til svejsesektionsbelastning for svejsningstiden. מבחר עצום של נערות ליווי בתל אביב