Downs syndrom: sundhedsmæssige og psykologiske problemer

De sundhedsmæssige konsekvenser af tilstedeværelsen af ​​yderligere genetisk materiale i cellerne hos mennesker med Downs syndrom er meget forskellige og kan påvirke funktionen af ​​ethvert organ eller fysiologiske processer i kroppen. I forbindelse med mulige helbredsproblemer træffes passende forebyggende foranstaltninger, f.eks. Vaccination mod influenza, og i tilfælde af symptomer på sygdommen gives der passende behandling, og der kræves komplikationer, såvel som hjælp til patienter og deres familier til at løse handicapproblemer.

---> www.247apotek-norge.no
Flere forskellige genetiske mekanismer er ansvarlige for udviklingen af ​​Downs syndrom. Konsekvensen af ​​dette er en bred vifte af symptomer, der er resultatet af komplekse interaktioner mellem gener og miljøet. Bestemmelse af symptomerne hos et barn med Downs syndrom er kun muligt efter fødslen. Nogle sundhedsmæssige problemer, det vil sige hjertedefekter, er medfødte, andre manifesteres over tid, såsom epilepsi.

De mest almindelige manifestationer af Downs syndrom:

ansigtstræk
mental retardering
medfødte hjertefejl (normalt en interventrikulær septumdefekt), hvor de mere alvorlige prøver at fjerne kirurgisk i en meget ung alder for at forbedre barnets livskvalitet
hørselsnedsættelse (muligvis på grund af sensoriske-neuronale faktorer eller kronisk otitis media)
synshandicap
luftvejsinfektioner
cøliaki
kort statur
skjoldbruskkirteldysfunktion, der er kendetegnet ved et fald i hormonproduktionen

Alzheimers sygdom med tidlig debut, som kan begynde i en alder af ca. 40 år.
Andre sjældne sygdomme inkluderer:

leukæmi
immundefekter
epilepsi

På den anden side, når man analyserede udsagn om dødsårsager i USA mellem 1983 og 1997, fandt folk med Downs syndrom i alle aldre og begge køn, at forekomsten af ​​ondartede tumorer var klart reduceret sammenlignet med resten af ​​befolkningen, men denne tendens spredte sig ikke for leukæmi. og testikelkræft. De mest citerede dødsårsager var: medfødt hjertesygdom, demens, skjoldbruskkirtelsvigt og leukæmi. Det vides endnu ikke, om faldet i kræftforekomst blandt personer med Downs syndrom er resultatet af den undertrykkende virkning af gener fra kromosom 21 (såsom Ets2), en højere sandsynlighed for apoptose i celler påvirket af kromosom 21 afvigelse eller et fald i virkningerne af skadelige miljøfaktorer, der er vigtige i udviklingen kræft eller andre ikke-specifikke faktorer.