5 råd hvis du har depression!

 1. Tag det alvorligt
  Depressionen kan udvikle sig til at være invaliderende. Jo før du handler, desto større er chancerne for at blive rask – hurtigt.
 2. Ræk hånden ud og søg hjælp
  Selv om mange oplever at føle skam og lyst til at isolere sig, når depressionen rammer, kan det være en god ide at åbne op og søge om hjælp. Depression er en alvorlig sygdom, som er meget svær at bekæmpe helt alene. I mange tilfælde skal der hjælp til både professionelt og fra omgivelserne. Netværk og erfaringsudveksling med ligesindede i fx DepressionsForeningen kan også hjælpe.
 3. Læg en plan
  Læg – eller få hjælp til at lægge – en plan for en vej ud af sygdommen og din livssituation. Du bestemmer målet og midlerne, men lyt til den professionelle vejledning og sammensæt en plan, der giver mening. Husk at aftale faste status/opfølgningsmøder, så planen om nødvendigt kan justeres.
 4. Vær en aktiv del af løsningen
  Selv om alt kan synes uoverskueligt og kræfterne uendelig små, så prøv at finde frem til dine egne ressourcer, og brug dem fornuftigt og gradvist. Et skridt ad gangen. Det handler om så vidt mulig at holde sig i gang og finde rutiner og værktøjer, der understøtter din bedring, som gør dig godt. Husk at belønne dig selv, når du gør noget, der er godt for dig og din bedring.
 5. Accepter dine begrænsninger og at det kan tage tid af blive rask
  Få eventuelt hjælp til at bevare håbet. Det kan være familie, venner eller andre der har været i samme situation som dig.

Kilde:
Generalsekretær i DepressionsonsForeningen, Kasper Tingkær

Facebooktwitterlinkedin