Akupunktur som ekstra hjælp

 

Minna Dybro har igennem flere år taget en vedligeholdelsesdosis medicin for at holde depressionen fra døren. I november sidste år mærkede hun, at det næste dyk var på vej, og prøvede – om end noget skeptisk – akupunktur. Det viste sig, at for hende var det ikke så skidt endda.
Af Minna Dybro

Mange er skeptiske over for alternative behandlingsformer, fordi der ikke findes videnskabelige beviser for, at de virker. Nogle gange prøver man det alligevel, fordi man kender folk, der er blevet hjulpet, og tænker, at det vel ikke kan skade. Det skete for mig med akupunktur, og jeg vil gerne her fortælle om min oplevelse i håbet om, at mine erfaringer kan hjælpe andre i samme situation.

Jeg er midt i tresserne og har haft mange depressioner igennem hele mit voksne liv. Jeg er blevet behandlet med antidepressiv medicin ad flere omgange, og igennem flere år har jeg taget en vedligeholdelsesdosis for at undgå nye depressive episoder. Til trods for det oplevede jeg i løbet af november måned sidste år flere depressive symptomer og var godt klar over, hvad der var på vej. Jeg fornemmede, at det ville gå hurtigt ned ad bakke denne gang, og vidste af erfaring, at jeg blev nødt til at handle. Da jeg ikke havde lyst til at øge min medicindosis, besluttede jeg mig for at prøve akupunktur.

Nåle i begge ører
Hvordan foregik sådan en behandling så? Først lokaliserede akupunktøren de punkter, hvor nålene skulle sidde på netop mig, og jeg fik 6-7 nåle i hvert øre. Det gjorde ikke decideret ondt, men nogle af punkterne var mere ømme end andre.
Jeg fik så stukket nåle i forskellige steder på kroppen og fødderne, og der blev sluttet strøm til. Det summede lidt, men var ikke ubehageligt. Der skulle jeg så ligge en halv times tid og slappe af. Da behandlingen var overstået, og jeg rejste mig op igen, kunne jeg fornemme en ro i min krop, og at energien flød frit. Den knugende fornemmelse, jeg havde haft i maven et stykke tid, var forsvundet. Næste morgen stod jeg op og følte en lyst til at gå i gang med dagens gøremål. I lang tid havde jeg ikke været i stand til at stå op før ved middagstid og havde følt mig drænet for al energi. Det var fantastisk at opleve en så stor forandring efter denne allerførste behandling med akupunktur. Jeg var totalt euforisk. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig en sådan virkning.

Det går kun fremad
Nålene i ørerne skulle blive siddende, indtil næste behandling (ca. 14 dage efter), men efter en uges tid begyndte nogle af dem at falde ud af sige selv. Der er tale om meget korte nåle, som bliver dækket af små plastre, så de er næsten usynlige. Man går altså ikke rundt og ligner et pindsvin…

Efter ca. 10 dage følte jeg, at det begyndte at gå lidt tilbage igen. Men efter den anden behandling er det kun gået fremad. Jeg har nu fået i alt 5 behandlinger, og jeg føler mig fuldstændig rask. Akupunktøren mener dog godt, at han kan gøre endnu mere for mig, så jeg fortsætter behandlingerne lidt endnu.

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*