Akut hjælp til unge med psykisk syge
Selvmordstanker,
Den 1. januar 2012 åbner landets første akutte modtageafsnit på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Glostrup. Formålet med afsnittet er hurtigere patientforløb og bedre behandlingstilbud.
Der mangler plads
Der har over de seneste år været et stigende pres på børn og unge, der forventes at leve op til mere og mere, hvilket for nogle fører til psykiske problemer.
I dag bliver de unge sendt til en voksenpsykiatrisk skadestue, hvor mødet med syge voksne med misbrug, svære psykoser og voldsom adfærd kan være en skræmmende oplevelse. Her bliver de unge tilset af en læge, som sjældent har plads nok til at indlægge dem, selvom der måske er behov.
”Konsekvensen for de unge er længere tid til behandling og dermed en mulig forværring af sygdommen. Og det problem vil det nye akutte modtageafsnit kunne hjælpe os med. Jeg har altid som læge kunnet lavet akutte vurderinger af de unge, men nu skal jeg indstille mit faglige sind på, at jeg også vil få mulighed for at indlægge dem. Og det glæder jeg mig til”, siger Anne Marie Christensen, der er overlæge på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Glostrup.
Fokus på passende hjælp
Det nye behandlingssted vil først og fremmest have fokus på forbedring af behandlingstilbud til de unge, sådan så man også får akut hjælp ved selvmordstanker.
”Og hjælpen skal være passende. Ikke for meget og ikke for lidt. Hvis vi giver for meget hjælp, risikerer vi at søbe folk ind i ubehjælpsomhed”, siger Anne Marie Christensen.
Der bliver på afdelingen sat særligt beroligende lys op, ligesom der bliver sørget for, at de unge ikke kan gøre skade på sig selv. Desuden vil det være muligt for forældrene at blive indlagt sammen med deres barn, hvis man vurderer, at det er en god idé.
Kilde: Anders Heissel, Dagens Medicin, 20. september 2011.
Skriv et svar