Alkoholmisbrug årsag til depression

Ny undersøgelse viser, at sammenhængen mellem alkoholmisbrug og depression ikke er som tidligere forskning har vist. New zealandsk forskning tyder nemlig på, at alkoholmisbrug er årsag til depression, snarere end at alkoholproblemer skulle være et resultat af det man formoder er patienters selvmedicinering mod depression.

Mange undersøgelser har gennem tiderne vist, at folk med et alkoholmisbrug ofte også er deprimerede. Hvorvidt alkoholmisbruget forårsager depression eller depression ofte ender i et alkoholmisbrug, er diverse forskere dog uenige i. Forskere fra New Zealand har nu analyseret data fra 1.270 personer født i 1977, og fundet ud af, at den årsagssammenhæng der er stærkest mellem alkoholmisbrug og depression, er at det er alkohol der er årsag til depression og ikke omvendt.
Den New Zealandske undersøgelse viser, at de personer, der opfyldte kriterierne for alkoholmisbrug, havde 1,9 gange højere risiko for også at være deprimerede. Undersøgelsen er foretaget ud fra interview med de 1.270 personer på forskellige tidspunkter i deres liv. Den biologiske forklaring på, at alkoholproblemer øger risikoen for depression, er uklar. De newzealandske forskeres teori er dog, at alkoholmisbrug kan påvirke genetiske mekanismer, som øger risikoen for depression.

(Kilde: Dagens medicin 16.03.09)

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*