Årets Redningsplanke 2009 går til fynbo

Årets Redningsplanke 2009 går til fynbo

Afdelingsleder i Sydbank i Svendborg går forrest og viser social ansvarlighed.  DepressionsForeningen hædrer Mettes indsats med titlen “Årets Redningsplanke”, der gives til en person, som har gjort noget særligt for at hjælpe en af DepressionsForeningens medlemmer.

 

Borgmester i Odense, Jan Boye overrækken prisen til den stolte modtager

 

Noget at stå op til om morgenen

Mette Christoffersen, afdelingsleder i Sydbank i Svendborg, ansatte Claus Christensen i et fleksjob i banken på et tidspunkt, hvor han var langt nede på grund af en svær depression. Depressionen betød, at han som 36årig blev førtidspensioneret. Afdelingslederen i Sydbank gav Claus muligheden for social kontakt med andre og noget at stå op til om morgenen.

–    Jeg ville ønske, at flere mennesker, som har lidt arbejdsevne i behold, kunne finde det lille job, som giver dem livsglæden igen. Jobbet i Sydbank i Svendborg er guld værd for mig, skriver Claus Christensen i sin indstilling af Mette Christoffersen som ”Årets redningsplanke 2009”


Et symbol på social ansvarlighed

Kedelige tal viser i dag, at hver sjette dansker på et tidspunkt i livet bliver ramt af depression. Det er mange familier og arbejdspladser, som bliver ramt og påvirket af sygdommen. Sydbank i Svendborg er et eksempel på en virksomhed, som viser social ansvarlighed og samfundsengagement ved at ansætte en depressionsramt person, som har mulighed for at arbejde på nedsat tid. På den måde udnytter Sydbank i Svendborg det store potentiale af arbejdskraft, som ligger i fleksjobordningerne og giver samtidig en person glæden ved at arbejde.
Prisen til Mette Christoffersen fra Sydbank i Svendborg blev overrakt fredag 9.oktober i Odense af borgmester i Odense Jan Boye. Prisoverrækkelse fandt i øvrigt sted i forbindelse med DepressionsForeningens markering af World Mental Health Day, og blev fejret med taler og folkedans opført af studerende fra Det Fynske Musikkonservatorium.

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*