Børnepsykiatrisk privatklinik går konkurs

Vejlefjord Børneneurocenter lukker pga. økonomiske problemer. Direktøren skyder på betalingstaksterne, som han mener, er urealistiske.
Vejlefjord lukker med øjeblikkelig virkning det børnepsykatriske behandlingscenter, Børneneurocenteret, det skriver Dagens Medicin.

Centret har siden det udvidede frie sygehusvalg på børnepsykiatri blev indført, leveret behandlinger til det offentlige sundhedsvæsen, men må efter et økonomisk dårligt 2009 dreje nøglen om.
– Vi har kunnet konstatere, at selskabet ikke har formået at skabe indtægter, der har kunnet betale omkostningerne. Vi har i 2009 haft et stort driftsunderskud, og uanset flere besparelser har været planlagt, har budgetberegningerne vist, at det med de nuværende indtægtsforhold ikke er muligt at skabe en rentabel drift, siger centrets direktør Peer Kristensen, der blev konstitueret i stillingen 18. december, i en pressemeddelelse.

Taksterne for lave
Ifølge direktøren skal grunden til selskabets konkurs findes i de takster, som Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker (BPK) har forhandlet med Danske Regioner.
– Jeg mener, at den takstregulering, der skete ved 2009-forhandlingerne og den yderligere nedsættelse, der sker til 2010, har været og er urealistiske, og intentionen bag nedsættelsen har i hvert fald ikke været at prioritere de børn, der har brug for hjælp, siger han
Børneneurocenteret er kun en del af flere behandlingscentre på Vejlefjord. De andre selskaber er ikke berørt af det børnepsykiatriske afsnits konkurs. De børn, der har fået psykologisk behandling på centret bliver overført til et nyt selskab, Vejlefjord Rehabiliteringscenter, mens patienterne på det psykiatriske afsnit skal tilbage til det offentlige sundhedsvæsen.

Kilde: Dagens Medicin 3.2.2010 Mikkel Aabenhus Hemmingsen

 

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*