Børns psykiske sygdomme skal forebygges af forskningsprojekt

Børns mentale helbred er under lup i forskningsprojektet Copenhagen Child Cohort 2000, der er Danmarks hidtil mest omfattende forskningsprojekt på området.

Depression, ADHD, psykosetilstande, angst. Det er blot nogle af de sygdomme, børn må slås med. Forskerne håber at resultaterne fra undersøgelsen kan give bedre forebyggelse – og behandling

Siden år 2000 har en gruppe forskere fulgt mere end 6000 børn fra Region Hovedstaden. Målet er at skaffe ny viden om den psykiske udvikling over tid, og midlet er grundige undersøgelser af børnene, når de når forskellige aldre.

Børnene skal undersøges igen i 2011, og de nye data kan få betydning for langt flere end for de 6000 børn, der deltager i undersøgelsen.

Børnene er udvalgt, så de afspejler den danske befolkning, og derfor kan fund fra undersøgelsen bidrage med en stor samfundsmæssig værdi.

»Ved 11-års undersøgelserne forventer vi at få ny viden om forløbet af ADHD og følelsesmæssige og adfærdsmæssige problemer, og vi håber at kunne identificere markører for spiseforstyrrelser, selvskadende adfærd og psykosetilstande,« udtaler leder af forskningsprojektet Anne Mette Skovgaard.

Hun er lektor og overlæge på Børne – og Ungdomspsykiatrisk Center Glostrup, der står for projektet.

 

Kilde: Videnskab.dk 21.2.2011

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*