Center for Psykiatri og Eksistens

Er navnet på et nyåbnet center, der tilbyder psykiatrisk behandling og psykoterapi samt faglig supervision og vejledning.

Centret ledes af overlæge og speciallæge i psykiatri Jørgen Due Madsen, der efter lang tids tjeneste i det offentlige har valgt at åbne sit eget sted. De sidste fem år var Jørgen Due Madsen overlæge på en integreret afdeling for angst – og depressionstilstande. Da afdelingen på psykiatrisk Center i Ballerup blev lukket, valgte han derfor at åbne sit eget sted.
”Det var meget meningsfuldt arbejde, hvor vi kombinerede medicin og psykoterapi med fysisk træning og undervisning af patienterne. Men da afdelingen blev lukket af sparehensyn, satte jeg mig for at ville skabe et sted i forlængelse af den tænkning om at kombinere behandling og livsinspiration eller højskole.”

Krise sætter gang i tankerne
”Det, der især kendertegner os mennesker, er, at vi tænker over livet, og især når vi kommer i krise. Mange patienter kan fortælle, at de begyndte at bede den gamle aftenbøn, som deres mor lærte dem for tredive år siden, da de blev syge. Den slags ressourcer er vigtige at finde frem. Håbet brister ofte, når man lider af angst eller får en depression, og derfor er det vigtigt at skabe et sted og rum, hvor god videnskabelige behandling og fokus på eksistensen går hånd i hånd,” siger Jørgen Due Madsen.

Sådan et sted skal Center for Psykiatri og Eksistens være, og psykiateren glæder sig til at slippe for det offentliges øgede administrative opgaver og mange møder og til at få tid til hellige sig angst- og depressionsramte klienter.

Se mere på www.psykiatri-eksistens.dk

 

Kilde: Tine Bjerre Larsen, Kristeligt Dagblad 14.08.2009

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*