Danske Regioner: psykologtilskud bør gælde for alle aldersgrupper

Siden tilskudsordningen for 18-37-årige for et år siden blev søsat, har 10.000 danskere i denne aldersgruppe gjort brug af tilbuddet.Ordningen giver ret til 60% tilskud til et samtaleforløb med en psykolog. Og nu vil Danske Regioner gerne udvide ordningen, så den gælder for hele befolkningen.

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), mener, at interessen for psykologhjælp bør føre til, at ordningen udbredes til at være et tilbud for alle danskere. ”Vi skal have fjernet den kunstige aldersgrænse, så tilskud til psykolog bliver et tilbud til alle. Det første år med en landsdækkende ordning har vist, at der er stor efterspørgsel på samtalerne, og jeg hører ingen meldinger om, at de praktiserende læger, som henviser til samtalerne, føler, at de har misbrugt ordningen,” siger Bent Hansen.

Veldokumenteret at psykologhjælp sparer på antallet af førtidspensioner
”Selv om vi befinder os i en krisetid med knappe ressourcer, er det vigtigt, at vi udvider ordningen. Vi har nu i flere omgange dokumenteret, at psykologhjælp forebygger, at folk går ned med depression og ryger ud af arbejdsmarkedet. Der er så store besparelser at hente alene ved at spare på antallet af førtidspensioner, at det er begrundelse nok for at udvide ordningen,”siger Bent Hansen.

Der skal findes yderligere 90 mio kr
Foreløbige beregninger viser, at der er brug for cirka 90 mio. kr. mere til ordningen, hvis den udvides til også at omfatte de 38-65-årige, og hvis behovet for psykologhjælp til de 18-37-årige samtidig skal dækkes. Dette beløb dækker alene behandling for depression. Bent Hansen er åben over for, at det kan blive nødvendigt at hæve den nuværende egenbetaling på 40 pct. af psykologernes konsultationshonorar, hvis ordningen skal udvides til at være et tilbud til alle danskere uanset alder.

Kilde: Peter Aagaard, Dagens Medicin 5.6-2009

 

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*