Depression associeres med betændelse i hjernen

Betændelse i hjernen kan føre til depression og selvmord, det mener forskere, der har undersøgt rygmarvsvæsken hos personer, der har forsøgt selvmord.

Forskere fra Universitetshospitalet i Lund har i 20-25 år taget rygmarvsprøver hos patienter, som har forsøgt selvmord. Her fandt forskerne, at personerne der havde forsøgt at tage deres eget liv, havde en større forekomst af signalstoffet interleukin6 (IL-6). IL-6 er tegn på at der er eller har været betændelsestilstand.

Studiet viste en særlig høj forekomst af IL-6 hos personer, der havde forsøgt selvmord på en voldsom måde, ligesom også depressive personer havde mere IL-6 i sig end personerne i kontrolgruppen.

For professor i psykiatri Poul Videbech, Psykiatrisk Hospital i Aarhus, der forsker i hjertesygdomme og depression, giver forbindelsen mellem betændelse og depression god mening. “Hvis man har blodprop i hjertet, har man også et forhøjet IL­6, og man ved, at mennesker med hjertesygdomme får lettere depressioner. Risikoen for at dø stiger også, hvis man har en hjertesygdom og får en depression oven i. Så der er altså et fællesskab mellem betændelse, hjertesygdomme og depression, som er enormt interessant,” siger Poul Videbech til Ritzau.

Kilde: Jyllandsposten 11.03.2009

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*