DepressionsLinien søger nye telefonvagter

Er du god til at lytte, og ønsker du at bruge dine egne erfaringer med depression og bipolar lidelse til at gøre en forskel for andre sygdomsramte og pårørende? DepressionsLinien søger lige nu telefonvagter, der kan hjælpe med at besvare opkald – måske det er noget for dig?


Om DepressionsLinien
DepressionsLinien er et tilbud til mennesker, der er berørt af depression og bipolar lidelse, og som ønsker at tale med en, der gerne vil lytte og som har forståelse for deres situation.

I DepressionsForeningen ved vi, at det virker aflastende at tale med en, der selv har erfaring med affektive lidelser, og som telefonvagt bruger man sine egne erfaringer til at møde opkalderne med en umiddelbare forståelse og empati, som det måske kan være svært at finde andre steder.

På DepressionsLinien møder telefonvagterne opkalderne med en tro på, at dialog skaber udvikling. En samtale med DepressionsLinien kan være et første skridt i forhold til at få sat ord på ens udfordringer og danne sig et bedre overblik over ens situation. Som telefonvagt er man optaget af at lytte og spørge ind, så der træder nye muligheder frem. Ønsker opkalderen professionel rådgivning henvises der til andre tilbud.

DepressionsLinien har åbent hver mandag – torsdag i tidsrummet 19.00-21.00, og som telefonvagt forpligter man sig til at tage to vagter af to timers varighed hver måned. Opkaldene besvares hjemmefra den frivilliges egen bopæl via omstilling til ens private telefon.

Uddannelse og oplæring
Som ny telefonvagt skal du deltage i en uddannelsesdag, hvor du vil blive introduceret til linjen og uddannet i samtaleteknikker og samtalens forløb. Denne uddannelsesdag finder sted søndag den 15. januar 2017 og vil blive afhold af projektleder Mette Prangsgaard Andersen og linjens frivillige supervisor Sinne Fenger. DepressionsLinien mødes desuden fire gange årligt til supervision og efteruddannelse.

For at blive telefonvagt på DepressionsLinien skal du

  • Have et ønske om at gøre en forskel for mennesker med affektive lidelser og deres pårørende
  • Have erfaring med depression eller bipolar affektiv lidelse, enten fra en selv eller ens nærmeste
  • Være god til at lytte, udvise empati og anerkende opkaldernes problemstilling
  • Sætte rammer for en samtale, der giver opkalderen overblik over sin situation og handlemuligheder
  • Have overskud og robusthed til at tale med mennesker, der ofte har det svært
  • Tage to vagter hver måned i tidsrummet 19.00-21.00
  • Deltage i en uddannelsesdag for nye telefonvagter samt opfølgende kursus- og supervisionsdage.

depressionslinien_telefonikonKontakt
Er du interesseret i at høre mere om, hvordan det er at være frivillig på DepressionsLinien, er du meget velkommen til at kontakte projektleder Mette Prangsgaard Andersen på telefon 3312 4727 eller mail mette@depressionsforeningen.dk

Facebooktwitterlinkedin