Depressionsramte jubler over ny aftale

 Fællesorganisationen ODA, for patienter med OCD, angst og depression er begejstret over, at depressionsramte fremover kan få hjælp til psykologbehandling – uanset alder. Samtidig undrer organisationen sig over, at ordningen ikke også gælder patienter med angst og OCD.

“I ODA er vi ovenud begejstret over, at politikerne nu endelig gør adgang til psykologbehandling mulig for alle depressionsramte.” udtaler Fællesorganisationen ODAs formand Lise Hogervorst.

Med den nye aftale tilføres ordningen 50 mill. om året og åbner dermed op for hjælp til patienter over 37 år.

“I dag er det kun patienter mellem 18-37 år der kan få hjælp. Og ordningen har siden dens indførelse været himmelråbende urimelig, og det er fantastisk, at politikerne nu også er nået til den erkendelse.” fortsætter hun.

Angstpatienter havde håbet på mere

Derfor er det også skuffende, at ordningen for angst og OCD-ramte ikke bliver tilgodeset i samme grad. Her gælder det i dag, at kun patienter ml 18-28 kan få hjælp. Og selvom patientgruppen nu bliver tilført 10 mill. om året og dermed også står over for en udvidelse, så er man i fællesorganisationen ikke helt tilfreds. ODAs formand Lise Hogervorst udtaler:

“Det kan måske lyde forkælet. Men vi forstår ikke, at politikerne ikke fuldt ud har taget konsekvensen af deres ønske om at gøre psykologhjælp lige for alle. De burde have lagt flere penge i puljen. Uanset hvor langt de nye penge rækker, så vil rigtig mange angst og OCD-patienter helt urimeligt blive forhindret den rette hjælp – alene på grund af deres alder.”

“I ODA er vi samlet set glade for udvidelsen af ordningen, men håber ikke der går længe før de sidste penge bliver fundet. Ingen kan leve med en ordning, der som denne forhindrer lige adgang til behandling.” slutter Lise Hogervorst af.

For yderligere kommentarer:

Lise Hogervorst 40415897 , formand for fællesorganisationen ODA

Kasper Tingkær 31351838, sekretariatsleder

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*