#DepressionSUCKS 2016 – Tag snakken på jobbet

Når årets sokkekampagne løber af stablen på European Depression Day d. 1. oktober, er det arbejdspladserne, der skal blive bedre til at tage snakken om depression.
Og vi har brug for din hjælp.

Depression gåDepressionssokr ofte hårdt ud over arbejdslivet. Og selvom lysten til at vende hurtigst muligt tilbage til hverdagen og arbejdet er der, kan det virke uoverskueligt udfordrende. For i hvilken form kommer man
tilbage efter en sygdomsperiode? Hvordan starter man op igen uden at sætte sit mentale helbred over styr? Og hvordan forholder man sig til chefer og kolleger, der måske ikke helt forstår og kender til depression?

Orange opmærksomhed på arbejdsmarkedet
Til årets #DepressionSUCKS kampagne vil vi gerne sætte fokus på, hvordan vi får skabt et trygt og åbent rum for at tage snakken om depression på arbejdspladserne, så også ledere og kollegaer bliver bedre til at forebygge og afhjælpe depression. Og så den vigtige vej tilbage til arbejdslivet bliver gjort lettere for dem, der er ramt.
For at skabe opmærksomhed omkring sagen vil vi igen i år få både kendte og ukendte fødder til at trække i den orange sok og dele sjove selfies på de sociale medier på European Depression Day d. 1. oktober. I år sigter vi særligt mod at få kendte ambassadører fra erhvervslivet til at bakke op omkring kampagnen.

Bestil sokken i dag
Som medlem håber vi meget, at også du vil trække i sokken med os d. 1. oktober på de sociale medier. For uanset om du er ledig, sygemeldt eller i arbejde, om du er i en depressionens kløer eller ude på den anden side, så kender du til depression. Og måske kender du mennesker, der kæmper denne kamp lige nu, eller måske er du chef for nogen eller kollega til nogen, der er ramt.
Vil du gerne bidrage med dit sokkeselfie d. 1 oktober, og har du ikke lige de orange sokker liggende fra sidste år. Så kan du allerede nu bestille et par gratis DepressionSUCKS ved at gå ind på www.depressionsucks.dk.

Kender du en forbilledlig arbejdsplads?
Ved siden af sokkekampagnen på de sociale medier vil DepressionsForeningen også gerne samle inspiration til virksomheder om, hvordan man bedst støtter op omkring medarbejdere med tendens til depression. Så hvis du kender en arbejdsplads, der har en god politik og gør en forbilledlig indsats på området – og som måske har lyst til at stå frem og inspirere andre – hører vi meget gerne fra dig på sekretariat@depressionsforeningen.dk

Facebooktwitterlinkedin