Selvmordstanker er tema for årets Sucks-kampagne

Hver dag vågner flere tusinde danskere op med et stærkt ønske om ikke længere at ville leve. For to af dem er ønsket så stærkt, frustrationen og beslutningskraften så stor, at de ender med at gøre alvor af tanken, og ved egen hånd afslutter deres liv. TO danskere. Hver dag! Et skræmmende faktum.

Alligevel er tanker om selvmord, noget vi kun sjældent taler om. Og vi andre kigger væk, vender alt for ofte ryggen til eller lukker ørerne, når vi kommer for tæt på emnet. Måske er det frygten for at sige noget forkert, frygten for at det ”smitter” eller blot en konsekvens af, at vi har for travlt med os selv til at gå aktivt ind i problematikken. Det er ikke til at sige. Men alt for sjældent tager vi snakken. Og når vi forholder os tavse, er det praktisk talt umuligt at hjælpe.

DepressionsForeningen kaster sig med årets #DepressionSUCKs kampagne ind i kampen for øget fokus på selvmordsforebyggelse.

Men nu skal det være slut. Nu sætter vi temaet til debat. Og du kan være med. Hjælp os med at tage luften ud af tabuet, og vende de mørke tanker til håb og støtte. Køb dine kampagnesokker i dag.

Om kampagnen:
DepressionsForeningen markerer således European Depression Day den 1. oktober 2018 med en kampagne, der sætter fokus på behovet for øget opmærksomhed på det store tabu, der er omkring selvmord og depression. At tavshed kan koste liv. Vi opfordrer dig til at være med.
Kampagnens overordnede formål er at skabe øget opmærksomhed på de udfordringer, vi som samfund har med at hjælpe mennesker med selvmordstanker. Vi har svært ved at tale om det, svært ved at opspore mennesker i risikogruppen, og svært ved at tilbyde dem den rette hjælp på det rette tidspunkt.

Tager snakken i samarbejde
I DepressionsForeningen er vi dagligt i tæt berøring med mennesker, der har eller har haft selvmordstanker. En del har også selvmordsforsøg bag sig. I vores tilbud møder vi den smerte, som mennesker med depression og bipolar lidelse i perioder lever med. Får beskrivelser af en hverdag, der er så plaget af depressive tanker, at alt håb om bedring er opgivet.
Derfor er vi også glade for, at vi i samarbejde med bl.a. DR, Livslinien og PsykiatriFonden i september måned på forskellig vis kan sætte fokus på området. Det sker med en række undersøgelser, tv-dokumentarer og foredrag mm.
I samarbejdets ånd har vi valgt at lade opgøret med tabuet omkring selvmordstanker være temaet for årets DepressionSucks-kampagne.

Redskaber til en svær samtale
Vi ønsker at formidle budskabet om, at det nytter at tale om det, at det ikke er farligt, men helt afgørende at vi tør. På vores kampagneside kan du finde gode råd til, hvordan du kan tage en svær samtale, samt finde veje til yderligere støtte/hjælpe-muligheder. Du kan også finde beretninger fra mennesker, der har kæmpet og overvundet de mørkeste tanker.

Vær med
Vi håber, du vil være med til at hjælpe denne vigtige kampagne på vej. Det kan du gøre ved at bestille et par sokker, og vise dem frem online den 1. oktober. Og gerne smide et ekstra bidrag oven i. Hver en krone vi modtager, vil blive brugt til at bringe budskabet videre ud til den danske befolkning, og til at styrke vore frivilliges arbejde med at kunne rumme, når selvmordstankerne trænger sig på hos et medmenneske.

Læs mere om kampagnen på

www.depressionsucks.dk

 

Facebooktwitterlinkedin