Depressive griber til humor

Unge skal turde tale om depression – så unge depressive ikke står isoleret med deres sygdom. Derfor skyder DepressionsForeningen idag en ny humorfuld kampagne i gang for at angribe depressionstavsheden på en ny måde.

Unge bliver udfordret til at konkurrere på depri-humor på websitet Nederen.nu, der skal sparke gang i både diskussionerne og kampagnen, som afsluttes med en Depri-fest på Rådhuspladsen med stand-up og musik den 10. oktober til kulturnatten. Du kan også blive venner med Nederen og anbefale ham til andre på www.facebook.com  

På Nederen.nu udlover DepressionsForeningen præmier til de sjoveste indlæg, tekster, tegninger og videoklip. På sitet kan man også følge Nederens liv gennem tegneseriestriben af samme navn eller man kan underholde sig med en masse andet sjov.

”Målet med kampagnen er at få unge til at turde tale om og diskutere depression med deres venner. Vi håber, at humoren kan være med til at nedbryde berøringsangsten og tavsheden, og at kampagnen vil sparke liv i diskussionen og gøre det lettere at tale om sygdommen depression,” siger DepressionsForeningens sekretariatsleder Kasper Tingkær.

Kampagnen bliver sat i gang samtidig med uddannelsesstarten for mange unge
Timingen af kampagnen er ingen tilfældighed. For depressioner er især et stort problem for unge under uddannelse. Selv om de tusindvis af unge, der nu tager hul på studiestart, tropper glade og forventningsfulde op, vil op mod 20 % falde fra. Og desværre udgør studerende med depression eller andre psykiske lidelser en væsentlig andel af disse. Hertil kommer de mange, der trods sygdom formår at kæmpe sig igennem.

”I DepressionsForeningen møder vi rigtig mange unge, der udtrykker frustration og opgivelse overfor omgivelserne. Det er næsten umuligt at have en almindelig samtale med kammeraterne om sygdommen, fordi de enten ikke forstår eller ikke tør tale om det. De unge med depressioner føler sig ekstremt isolerede,” forklarer DepressionsForeningens formand Karen Margrete Nielsen, som fortsætter: ”De søger til DepressionsForeningen for at tale med nogen, der forstår, men vi vil hellere have, at diskussionerne blev taget derude, hvor de unge møder hinanden. Hvis berøringsangsten ikke var så udtalt, ville vi måske også undgå, at så mange bliver så hårdt ramt af sygdommen.”
 

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*