“Der er ild i sengen og så taler vi om psykofarmka!”

Ugeskriftet 13 jan 2014 Der er ild i sengen og så taler vi om psykofarmaka


Uddrag fra artikel | Ugeskriftet.dk d. 13. jan 2014
“Afskaf psykofarmaka, råbte professor Peter Gøtzsche i starten af ugen. Den debat kan koste liv og er helt ude af proportioner, siger professor og psykiater Poul Videbech. …

På sit kontor på Århus Universitet sidder overlæge, professor i psykiatri Poul Videbech. Tre dage efter kronikkens medieeksponering har mere end 40 bekymrede patienter og pårørende kontaktet Videbech per mail, telefon eller Facebook.

Skal de stoppe farmakologisk behandling , og hvordan skal de overbevise pårørende om, at behandlingen er nødvendig, spørger de alle Poul Videbech.

En pårørende til en skizofren mand skriver, at sønnen konstant ønsker at stoppe sin medicin. Nu har han fået et yderligere argument for at stoppe, for han mener jo ikke, at han fejler noget.

“Sådanne mails gør mig virkelig ked af det. Jeg synes ikke, at Peter Gøtzsche og andre lignende kritikere har forståelse for, at vi her direkte leger med folks skæbner. Jeg frygter, at mange psykisk syge på baggrund af disse medieskriverier stopper deres livsnødvendige behandling. Det kan være fatalt, for vi behandler ikke alvorlig psykisk sygdom for sjov”, siger Poul Videbech.

Uddrag fra Ugeskriftet.dk artikel d. 13. jan 2014 –
KLIK HER for at læse hele artikel

Facebooktwitterlinkedin