Det skal være slut med mobning på byggepladserne

Mobning på arbejdspladen kan give ofrene depressioner og andre psykiske mén. Derfor opfordrer Dansk Byggeri arbejdsgiverne til, at indføre nul-tolerance overfor mobning på byggepladserne.

”Mobning på byggepladserne er helt uacceptabelt. Ikke nok med, at det kan give ofrene depressioner og andre psykiske mén. Det øger også risikoen for arbejdsulykker og nedslidning, hvis medarbejdere, der tænker på sikkerheden, bliver hånet af deres kolleger… Det er muligt, at der historisk set har været en hård omgangstone i branchen. Men det er vi nødt til at gøre op med”
forklarer afdelingschef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri.

I høj grad medarbejdernes ansvar

”Det er i høj grad op til medarbejderne at være med til at skabe et ordentligt arbejdsmiljø, for alle har et ansvar for at tale ordentligt til hinanden. Medarbejderne skal også være med til at skabe en kultur, hvor der er nul tolerance over for mobning”.

Sammen med bl.a. og 3F har Dansk Byggeri udarbejdet en række forskellige informationsmaterialer, kampagner og hjemmesider om psykisk arbejdsmiljø.

”Men det nytter ikke noget, hvis ikke man på den enkelte arbejdsplads sætter sig sammen og taler om, hvordan arbejdsmiljøet og omgangstonen skal være i virksomheden og på byggepladserne. Værdierne virker først, når man selv har været med til at formulere dem. Vi kender mange gode eksempler fra vores medlemsvirksomheder, der har gode erfaringer med at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø sammen med medarbejderne”slutter Mette Møller Nielsen.

Kilde: Erhvervsejendom.dk 12.06.2009

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*