Dit smil er 5 kr. værd for os!

En ny kampagne sætter fokus på fisks gavnlige virkning på en række mentale lidelser som depression, angst og Alzheimers. På www.fiskensdag.dk donerer fiskehandlerne penge til bl.a. DepressionsForeningen for hvert et smil de modtager. Kampagnens omdrejningspunkt er Fiskens Dag, der i år afholdes lørdag d. 13. september.

– Fisk, skaldyr og tang har et højt indhold af omega-3 fedtsyrer. De er vigtige for vores hjerne og vores nervesystems udvikling. Forskningen tyder på, at omega-3 kan mindske risikoen for psykiske sygdomme som maniodepression, skizofreni og visse nervebetingede sygdomme, siger professor i biofysik ved Syddansk Universitet Ole G. Mouritsen.

 Den amerikanske psykiatriforening er officielt gået ud med en anbefaling til depressive om at spise mere fisk. I Danmark er omkring 150.000 personer i større eller mindre grad belastet af depression. Mange af dem kunne med fordel spise flere af især de fede fisk som laks, makrel og sild. Det har fået DepressionsForeningen til at bakke aktivt op om kampagnen.

– Vi bakker i den grad op om denne kampagne, siger Jette Balslev fra Depressionsforeningen, der i lang tid har anbefalet sine medlemmer at spise mere fisk. Der er for mig at se ingen tvivl om, at omega-3 er et vigtigt kostelement for mennesker, der lider af en form for depression.

Masser af smil giver penge
– De fleste ved godt, at de burde spise mere fisk. Vi ved alt om, hvad et højt fiskeindtag betyder for forebyggelse af hjerte/karsygdomme. At forskere også peger på, at fisk kan være godt for det mentale helbred er endnu en rigtig god grund til at leve op til det nationale kostråd om at spise fisk og fiskepålæg flere gange om ugen, siger Eva Kjer Hansen og smiler.

Smil er der er nok af på Danmarks gladeste hjemmeside, www.fiskensdag.dk. Her kan alle uploade et billede af sig selv med et stort smil, og på den måde bakke op om budskabet om at spise mere fisk. For hvert smil donerer fiskebranchen 5 kroner til Angstforeningen, Depressionsforeningen og Alzheimerforeningen.

– Det gør vi fordi vi gerne vil gøre sammenhængen mellem fisk og hjernen helt klar og tydelig for danskerne, siger David Koch Mouritzen fra Danmarks Fiskehandlere. Vi synes vi har et produkt, der kan være med til at løse et af samfundets store sundhedsudfordringer.
 

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*