Effektiv behandling: Medicin og terapi i kombination

Danskere med depression har bedre mulighed for at blive helbredt med kombinationsbehandling, end hvis de kun modtager medicinsk behandling, viser et nyt forskningsprojekt.

Størst chance for helbredelse

Et behandlingsforløb, som både består af antidepressiv medicin i kombination med samtaleterapi, har større chance for at helbrede danskere, som lider af en depression. Det slår et nyt forskningsprojekt fra Københavns Universitet fast.

Svetlana Østergaard, som står bag forskningsprojektet, har taget udgangspunkt i depressive danskere i primærsektoren, som har enten begrænset eller ingen gavn af antidepressiv medicin.

Skræddersyet behandling mest effektiv

I dag oplever 30-40 procent af danskere, som er i behandling med depressiv medicin, ingen eller utilstrækkelig effekt af medicinen. Svetlana Østergaard har derfor haft fokus på at udforske nye veje i behandlingssystemet og vurdere økonomien bag.

Hun har foretaget en cost-effectiveness-analyse for at finde frem til den mest udbytterige behandlingsform.

“Analysen viste med al tydelighed, at et skræddersyet behandlingsforløb med medicin i kombination med samtaleterapi er det mest gavnlige. Her får et større antal patienter det bedre. Selvom omkostningerne ved kombinationsbehandling er større i det enkelte tilfælde, kan behandlingsformen betale sig, fordi mulighederne for helbredelse er bedre,” siger Svetlana Østergaard i en pressemeddelelse.

Svetlana Østergaard fra Institut for Farmakologi og Farmakoterapi på Københavns Universitet har netop forsvaret sin ph.d.-afhandling med overskriften: Rational Individualised Pharmacotherapy in Depression Management på Det Farmaceutiske Fakultet.

 

 

Kilde: Altinget 23.3.2011

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*