Elektronisk pacemaker mod depression

Elektronisk pacemaker mod depression
 
DBS står for Deep Brain Stimulation og er en metode, der måske kan hjælpe patienter med svær depression, især patienter, der ikke kan hjælpes medicinsk behandling eller elektrochok.
 DBS går ud på, at der indopereres en elektrode i hjernen og har været kendt ikke alene i udlandet, men også i Danmark. På Århus Sygehus har man på Neurkirurgisk afdeling tilbudt metoden til patienter med Parkinsons sygdom. Professorerne ved Århus Sygehus, Jens Christian Sørensen og Poul Videbech planlægger mener, at metoden kan bruges for depressive patienter, og de planlægger at starte forsøg med DBS, så snart Region Midtjylland har godkendt den ny behandling på forsøgsbasis.
   Jens Christian Sørensen fortæller til Dagens Medicin, at han har haft møder med den canadiske professor i neurokirurgi. Andres Lozano, fra University of Toronto, som har gennemført forsøg med 33 patienter med godt resultat. Disse resultater er offentliggjort i tidsskriftet Biological Psychiatry i september i år.
   Da op mod 10-20 procent af alle depressionsramte ikke kan hjælpes med de kendte behandlingsmetoder, forventer de to forskere, at vi her måske kan hjælpe disse patienter.
Kilde: Dagens Medicin, nr.36; fokus: Hjernen; side 18 (P.Aagaard)
Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*