Fedmeopererede får depressioner

Svært overvægtige kæmper med depression efter operation

Foreningen for maveoperede vil have det offentlige til at betale for psykologbistand i forbindelse med fedmeoperation.
Mange overvægtige “spiser deres følelser”, som det udtrykkes af psykologer, og det svarer til en kold tyrker at få en fedmeoperation fordi maven ikke længere kan rumme store mængder mad. Men overlæge og professor Peter Funch-Jensen fra Århus Sygehus, som er ekspert i GB-operationer (GB = Gastric Bypass) mener dog, at der er langt flere psykiske problemer før operationen end efter. Andre læger mener, at det er individuelt fra patient til patient hvordan tilværelsen former sig før og efter en operation.
Fra GB-foreningen mener man dog, at fedmepatienter skal ligestilles med alkoholpatienter, der får tilbudt psykologhjælp i forbindelse med afvænning.