Flere får SU med tillæg

Et stigende antal studerende med handicap får SU med tillæg. Halvdelen af støttemodtagerne som fik tillægget sidste år er studerende med psykiske lidelser – fx angst og depression.

Funktionsnedsættelser, der begrænser evnen til at have et studiejob ved siden af uddannelsen, har de sidste fem år fået 6153 studerende til at søge om handicaptillæg. Lige godt halvdelen har fået bevilget handicaptilægget, mens 42 procent har fået afslag. Susanne Anthony, kontorchef i SU-styrelsen siger til DR Nyheder, at der er flere forklaringer på den markante stigning. Den ene er, at et stigende antal studerende med handicap har modet til at gennemføre en uddannelse. Den anden er større kendskab til muligheden.

Halvdelen går til studerende med psykiske lidelser
‘Jo længere tid ordningen har eksisteret, des flere både studerende og vejledere har fået viden om SU handicap tillægget, siger Susanne Anthony til DR Nyheder.

Halvdelen af støttemodtagerne, som fik tillægget sidste år, er studerende med psykiske funktionsnedsættelser som angst, depression eller skizofreni.

Kan ikke bi-jobbe
Betingelsen for at få handicaptillægget er, at din funktionsnedsættelse giver betydelige begrænsninger i evnen til at have et studenterjob ved siden af uddannelsen. Cirka hver tredje ansøger, som har fået afslag, klager til SU-styrelsen over afgørelsen. Den studerende kan derefter gå videre til Ankenævnet for Uddannelsesstøtte med afslaget.

Fakta
SU-styrelsens handicaptillæg svarer til det beløb, man må tjene ved siden af SU’en. I dag er beløbet på 7.656 kroner om måneden før skat.

Kilde: Handicapportalen 10-08-2010

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*