Flere unge i psykiatrisk behandling

Stadig flere børn og unge modtager psykiatrisk behandling. Det viser tal fra Danske Regioner.
Fra 2006 til 2008 steg antallet af behandlinger fra 15.783 til 18.095. Derudover steg antallet af børn og unge under 19 år, som er blevet henvist til  børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger med 17 procent fra 2007 til 2008.

Flere henvendelser

Danske forældre frygter i stigende grad, at deres børn har ondt i sindet og ønsker dem behandlet på børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger landet over.

“Flere familier vil gerne have, at deres børn bliver undersøgt for psykiske lidelser. For 20 år siden var forældrene tilbageholdende med at henvende sig med den slags problemer. Sådan er det ikke mere,” siger Anne-Rose Wang, der er leder af børne- og ungdomspsykiatrisk center, Bispebjerg.

De mange henvendelser betyder et øget pres på landets ungdomspsykiatriske afdelinger. Et pres, som bliver større de kommende år.

“I dag er det en procent af de 0-18-årige, som henvises til behandling. Sundhedsstyrelsens anbefalinger er, at det tal burde være 1,5-2 procent. Så i de næste mange år vil der være behov for en udbygning af psykiatrien,”  siger Anne-Rose Wang.

Kilde: Metroxpress, Gregers Lohse, 11. august 2009

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*