Første café for mennesker med depression og angst åbner i Århus

Første café for mennesker med depression og angst åbner i Århus
Bløde sofaer, kaffe på kanden og afslappet stemning.Det lyder umiddelbart som enhver anden café icafeoda Århus. Men der er ikke andre caféer, som den her.
For mennesker med depression, angst og OCD kan der være langt mellem socialt samvær. Mange er sygemeldte fra deres arbejde eller uddannelse og ligger samtidig under for omverdenens fordomme og stigma. Derfor oplever mange en ensom og isoleret hverdag, hvor sygdommen skal bortforklares eller holdes hemmelig.
Nu åbner ODA, fællesorganisationen for OCD, angst og depression en helt ny café for mennesker, der lider af depression, bipolar lidelse, angst eller OCD samt deres pårørende. Caféen kommer til at fungere som enhver anden café, men her har de besøgende deres lidelse tilfælles. Café ODA er ikke et behandlingssted eller et rådgivningssted. I stedet kan man få en snak med ligesindede – også om andet end sygdom. Et pusterum blandt mennesker, der forstår.  På sigt vil Café ODA også tilbyde forskellige arrangementer så som foredrag, vandre- eller biografture. Og har man lyst til at engagere sig i det frivillige arbejde, er der også altid plads til det.

 

Åbningsreception

 

Kom og nyd et glas vin, god underholdning og Granes kunstværker, når vi åbner Café ODA:

Tirsdag 18. september, kl. 13-17
Indvielsestale kl. 15 v. rådmand Hans Halvorsen
Musik og underholdning med revyentertainer

Café ODA deler lokaler med galleri
Den nye Café ODA er at finde på Hammershusvej 43, st. tv., Århus V. De lyse lokaler, som caféen lejer sig ind i, tilhører Granes galleri, som ligger lige ved siden af og giver caféen en ekstra kunstnerisk dimension.
Store forventninger
Der er høje forventninger til den nye café. Ikke mindst pga. den succes den tilsvarende café, Café Blom, i København har oplevet, siden den slog dørene op i 2009.

”Vi kan se, at det virker. Café Blom startede med en ugentlig åbningsdag, men måtte hurtigt udvide til to. Der er ca. 50-60 forskellige gæster besøger caféen på en måned, og der er mindst 15 gæster hver gang”, fortæller Winni Ravn, projektleder for den nye Café ODA. Hun er derfor også sikker på, at der er et behov i det jyske.
”Jeg regner stærkt med, at vi kommer til at opleve stor opbakning og samme succes med den nye Café ODA”.

Yderligere information

Projektleder, Winni Ravn 
Mail: winniravn@yahoo.com
Tlf.: 22 73 33 33 
www.facebook.dk/cafeoda
www.cafe_oda@yahoo.com

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*