Gør dit job dig deprimeret?

I følge en ny Amerikansk undersøgelse kan din profession have indflydelse på dit mentale helbred.

 
Mange mennesker bruger de fleste af deres vågne timer på deres arbejdsplads. Derfor er det ikke overraskende at din psykiske sundhed også afhænger af dit job og trivslen på din arbejdsplads. At du har det godt på dit arbejde er vigtigt for dit generelle velbefindende. Men hvilken branche skal du arbejde i for at have det godt mentalt? En ny amerikansk undersøgelse viser at mennesker, der arbejder i nogle brancher har større risiko for at blive ramt af depression end andre.

Undersøgelsen er udgivet på den amerikanske hjemmeside Mentalhelp.net, som informerer og bringer nyeste forskning om psykiske lidelser og mental sundhed, og viser også at medarbejdere som arbejder i brancher, hvor de dagligt konfronteres med samfundets bedste og værste sider, er i størst risikogruppe for depression, antageligt fordi udsvingene kan være psykisk belastende.

Hvilke faktorer spiller ind?
Resultatet af undersøgelsen viser bl.a. at de brancher, hvor flest mennesker rammes af depression oftest findes i servicefagene og kendetegnes ved at medarbejderne har daglig kontakt med mange mennesker, (kunder/klienter), ofte ikke får meget anerkendelse og ikke har meget fysisk aktivitet.

Selvom undersøgelsen ikke kan overføres direkte til Danmark, er det bestemt værd at kigge på risikofaktorerne i de udsatte brancher på listen.


Listen over de ti brancher med flest tilfælde af depression:

  1. Transportbranchen (både offentlig og privat sektor)
  2. Ejendomsmæglerbranchen
  3. Sociale myndigheder (sundhedsvæsen, ældrepleje, m.m.)
  4. Fabriksarbejde og produktion
  5. Servicebranchen
  6. Jura
  7. Renovationsbranchen (miljø og skrald)
  8. Administration
  9. Aktiehandel
  10. Forlagsbranchen

 

Kilde: https://www.mentalhelp.net/depression-among-demographics-and-professions/

 

 

Facebooktwitterlinkedin