Bliv frivillig på DepressionsForeningens Sommerhøjskole den 20.-27. juli 2019

Bliv frivillig på DepressionsForeningens Sommerhøjskole den 20.-27. juli 2019

DepressionsForeningen holder for 9. år i træk sommerhøjskole på Nordfyns Højskole. Derfor søger vi et fantastisk hold på 8 frivillige, der har lyst være med til at løfte denne opgave.

Som frivillig er du med til at gøre en stor og positiv forskel for mennesker, der er ramt af affektive lidelser – depression og bipolar lidelse – samt deres pårørende. Du vil opleve, hvordan mennesker kan blomstre op, støtte hinanden og udvikle et stærkt fællesskab på blot en uge.

Sommerhøjskolen bliver afviklet fra søndag den 21. juli til lørdag den 27. juli 2019 på Nordfyns Højskole. Alle frivillige mødes på Nordfyns Højskole lørdag den 20. juli, hvor vi laver de sidste forberedelser. Forude for dette afholder vi også et forberedende møde en hverdagsaften i juni.

Frivilligholdets arbejdsopgaver
Som frivillig skaber du sammen med medarbejdere fra DepressionsForeningen og de øvrige frivillige rammerne for et ophold, hvor kursisterne føler sig velkomne, trygge og inkluderede. Det indebærer en uge fyldt med afvekslende, udfordrende og meningsfulde opgaver.

At være frivillig på sommerhøjskolen er krævende, for det forventes, at du er på og til rådighed og har fokus på højskolens kursister. Som frivillig står du også for en række praktiske opgaver og aktiviteter i løbet af ugen, og du skal tage ansvar og del i stort og småt, så alle – kursister såvel som frivillige – får et godt ophold. Vi ved også, at Superman kun findes på film og tager derfor hensyn til eventuelle særlige behov, du måtte have.

Eksempler på opgaver:

 • Udøve opsøgende omsorg for kursisterne: Bidrage til at alle har det godt og have øje på dem, der ikke selv tager kontakt.
 • Lede morgenaktiviteter: Hver morgen leder de frivillige morgenaktiviteter, som fx cykeltur med morgenbadning, løbe- eller gåtur.
 • Hjælpe med praktiske opgaver: Sætte stole frem til foredrag, printe materialer, få teknikken til at virke, ajourføre diverse lister og træde til, hvor der er behov for hjælp.
 • Planlægge og afvikle aftenarrangementer. Det kan være lege, gåture, sangaften og fredagens fest.
 • Fotografere eller skrive ugens aktiviteter og forberede slideshow til aftenseancerne. 

Som frivillig får du:

 • En vaskeægte højskoleuge med fællesskab og socialt samvær, gode samtaler, grin og mange skønne og givende oplevelser
 • Lækker højskolemad, spændende foredrag med stof til eftertanke og stimulerende aktiviteter.
 • Introduktion til at bruge DepressionsForeningens samtalemodel.
 • Oplevelsen af at være med til organisere noget stort og få det til at køre
 • Fri overnatning, fri forplejning og fri transport til og fra højskolen. Du får også dit eget værelse og en fridag i løbet af ugen.  

Vi forventer, at du:

 • Er god til at passe på dig selv samtidig med, at du er opmærksom på andre.
 • Kender til DepressionsForeningens arbejde og kan stå inde for foreningens værdier.
 • Har viden om eller erfaringer med affektive lidelser enten personligt eller via netværk, beskæftigelse, frivilligt arbejde eller lign.
 • Bidrager til et godt samarbejde og sammenhold blandt de frivillige, medarbejderne og højskolens personale.
 • Har overblik og træder til, når kursister eller andre frivillige har brug for hjælp.
 • Kan stå tidligt op, møde til tiden og overholde aftaler.

Det vil også være en fordel, hvis du f.eks. kan lide at skrive og er god til at tage billeder; har flair for teknik og evner at få det, der altid driller, til at virke; er glad for løbe- eller gåture eller kan se det forunderlige i en tidlig morgendukkert i Bogense Havn; har erfaring fra andre højskoleophold, enten som deltager eller frivillig; er en habil bilist, evt. med egen bil, der kan medbringes; er god til at holde overblik og hovedet koldt, også når der er mange bolde i luften.   

Lyst til at være en del af frivilligholdet?
Skriv en kort motiveret ansøgning hvor du beskriver, hvorfor du gerne vil være frivillig på sommerhøjskolen, de kompetencer du særligt kan byde ind med, og hvilke af de ovenstående opgaver du ser dig selv i.  Ansøgningen sendes til Hanne Müller på hanne@depressionsforeningen.dk senest fredag den 7. juni 2019. Herefter udvælges kandidater til en samtale.

Facebooktwitterlinkedin