Husk – det er også okay at tage en pause fra Corona

Corona-krisen er den største udfordring vores samfund har set i nyere tid, og vi skal tage den meget alvorligt. Men fra DepressionsForeningen vil vi komme med et andet råd: Lad ikke Corona fylde det hele.

Efter blot en uge med Corona-krise har vi alle mærket, hvordan vores hverdag fra det ene øjeblik til det andet kan blive fuldstændig forandret. Alt kommer til at handle om Corona, sygdomstal og økonomiske hjælpepakker. Det kan man godt blive helt trist af, og man kan med god grund blive bekymret for sin egen og andres fremtid i forhold til job, økonomi og sundhed.

Derfor er det så meget desto vigtigere, at man husker at tage en pause. En pause fra Corona, fra strømmen af nyheder, fra at det er det eneste man snakker om og tænker på. Vi skal huske, at det er okay, og endda faktisk tilrådeligt, at man giver sig selv et åndehul, hvor man får set solen, trukket vejret dybt og beskæftiget tankerne og kroppen med noget helt andet.

Vi skal også huske, at der, midt i alt det begrædelige, faktisk er gode effekter af den situation, vi nu står i. Mange husstande og familiemedlemmer får set mere til hinanden. Tempoet og dermed stressniveauet går lidt ned. Klimaet og planeten har glæde af krisen. Ifølge det amerikanske rumagentur, NASA, er luftforureningen faldet over Kina og tilsvarende viser satellitbilleder fra det europæiske ESA, at både CO2 og NO2 udledningerne er faldet markant over Europa.

Derfor tager vi i marts-nummeret af nyhedsbrevet fat i, hvad man kan gøre for at beskytte sig selv. Vi står midt i en pandemi, med en usynlig virus som fjende, men udover alle de praktiske ting vi gør, kan vi også kæmpe tilbage ved at bevare optimismen og gøre nogle ting, der passer på os og giver os mental velvære.

Facebooktwitterlinkedin