Unge skal hjælpes tidligere

signatur header farve skala streg

dep logo

Til Pressen – den 1. oktober 2015 – 1. oktober er #DepressionSucks-dag.
image002I dag ruller DepressionsForeningen kampagnen #DepressionSucks ud på de sociale medier. 2.000 danskere, heriblandt Sebastian Dorset og Margrethe Vestager, vil iklæde sig foreningens orange sokker på Facebook, Instagram og Twitter med hashtagget #DepressionSucks. Formålet er sikre støtte og hjælp til de alt for mange unge, der ikke magter eller evner at søge hjælp. Depression er en lidelse, der uden indgriben kan koste langvarig sygdom, udelukkelse fra arbejdsmarkedet og i sidste ende liv.Depression er stadig tabu – derfor opfordrer DepressionsForeningen til at Ta’ snakken
Unge med depression har brug for at blive hørt, set og forstået. Ved at sætte gang i snakken om unge og depression er det foreningens håb, at familie, venner, lærere og kollegaer fortsætter dialogen, så psykiske lidelser bliver noget, man snakker om.DepressionsForeningens generalsekretær Kasper Tingkær udtaler:
”Vi må ikke gamble med de unges liv og fremtid. Vi bærer alle et ansvar for at hjælpe de unge godt på vej i livet. Rigtig mange unge med depression har svært ved at søge hjælp. Sygdomssymptomer som skam, nedsat selvværd og energi afholder mange fra at handle. Derfor er der brug for, at vi andre hjælper til”.”Mange tror, at de kan gøre det værre ved at tage en samtale med den unge. At det er farligt at spørge ind. Det er det ikke. Derimod kan det være farligt ikke at spørge. Folk skal droppe berøringsangsten og kaste sig ud i det”.”DepressionsForeningen har udviklet et samtalekort, der skal få folk til at ta´ snakken. Her er der en anvisning til, hvordan man ”spotter” en ung med depression, og nogle råd til, hvordan man kan gribe en samtale an”.

Depression koster livskvalitet og menneskeliv
Særligt unge er udsatte, og undersøgelser viser, at psykisk sygdom tidligt i livet har negative konsekvenser for tilknytningen til uddannelsesinstitutioner og arbejdsmarked. Dertil kommer, at mennesker med depression lever kortere og med dårligere livskvalitet. Under overskriften Ta’ snakken opfordrer DepressionsForeningen derfor på European Depression Day den 1. oktober alle til at iklæde sig orange sokker og vise, at depression ikke behøver være tabu.

Også beslutningstagere og behandlingssystemet får et kærligt skub mod at tage stilling og tage nye initiativer, blandt andet nedbringelse af ventelisterne på de ungdomspsykiatriske afdelinger samt en opfordring til alle kommuner om at sikre gratis psykologhjælp til unge med depression, som det allerede er besluttet i Aarhus, København, Gladsaxe med flere.

Kontakt
For mere information kontakt venligst

Generalsekretær Kasper Tingkær / kasper@depressionsforeningen.dk / 31 35 18 38

Læs mere om kampagnen på Depressionsucks.dk

Facebooktwitterlinkedin