Igen står de depressionsramte for skud

Psykologordningen for de 18-37 årige har fået et skud for boven. Det viser sig nu, at ordningen blev dobbelt så dyr som beregnet. 40 millioner regnede man med, og prisen blev 80 millioner. Det forventede antal henviste var 4.500 og alene i 2010 blev der henvist 22.000 til psykologbehandling.

Samtidig viser det sig, at kun 33 procent af de henviste har en let til moderat depression. De øvrige er enten slet ikke depressionsramte, eller de har en svær depression. Det sidste kræver psykiatrisk behandling og ofte medicin, som psykologer jo ikke kan udskrive.

Fra Regionernes Lønnings- og Takstnævn lyder det, at ordningen er skruet ”klodset sammen” og at det ikke er godt nok, at lægerne henviser de forkerte patienter. Samtidig erkender man at aldersgrænsen ved 37 er forkert ”også folk over 37 år bliver jo også ramt af depression” siger næstformanden i nævnet Anders Kühnau.

Man må jo håbe for de depressionsramte, at ordningen finder et fornuftigt grundlag, så de rigtige patienter får den rigtige behandling.

Balslevs Bureau nyheder

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*