Interview vdr. sygemelding med depression

Hjælp os med at blive klogere – så vi kan gøre vejen tilbage til arbejdslivet lettere for depressionsramte

Om projektet Glædeligt GensynBilledet indeholder sandsynligvis: tekst
DepressionsForeningen har sammen med innovationsbureauet IS IT A BIRD iværksat et pilotprojekt, der skal indsamle viden om, hvad der kan lette vejen tilbage til arbejdslivet for sygemeldte med depression. Vi vil afdække, hvilke barrierer depressionsramte typisk oplever, og hvad der kan motivere og hjælpe på vejen tilbage i arbejde.

Større viden om de barrierer, som sygemeldte med depression, står overfor, vil være til gavn for tusinder af danskere, der enten lige nu er sygemeldte pga. depression eller vil blive det i fremtiden. Med denne viden er det vores mål at udvikle initiativer og værktøjer, der kan være med til at gøre vejen tilbage til ens job lettere og mere overskuelig. I sidste ende ønsker vi at kunne tilbyde disse redskaber til depressionsramte og kunne rådgive arbejdsgivere og politikere bedre.

Interviewpersoner – hvad indebærer det?
Vi leder efter dig der:

  • er sygemeldt med depression lige nu eller har været det indenfor de seneste 6 måneder
  • fortsat er i ansættelse
  • er bosiddende på Sjælland.

Deltagelse i projektet kræver kun, at du har lyst og overskud til at deltage i et interview. Her fortæller du om dig selv og dine erfaringer ift. at være sygemeldt med en depression, og de tanker du gør/gjorde dig ift. at vende tilbage på job.

Interviewet varer 1,5-2 timer og laves af en antropolog fra innovationsbureauet IS IT A BIRD. Det foregår hjemme hos dig, hvor I på afslappet og uformel vis kan tale trygt sammen. IS IT A BIRD er eksperter i at sætte sig ind i andres sted og har erfaringer med projekter med borgere med alvorlige sygdomsforløb. De ser frem til at møde dig og høre om dine oplevelser og erfaringer.

Som interviewperson er du garanteret fuld anonymitet. Som tak modtager du 200 kr. til gavekortet.dk.

Interviewet – hvornår foregår det?
Interviewet vil foregå i uge 20 eller 21. Når vi har modtaget din henvendelse, kontakter DepressionsForeningen dig.

Brug for mere information?
Du er velkommen til at skrive til frederik@depressionsforeningen.dk eller ringe til på 28 45 28 11, hvis du har spørgsmål. Vi glæder os til at høre fra dig!

Mange hilsener
Hanne og Frederik
DepressionsForeningen

Facebooktwitterlinkedin