Leder af lokal selvhjælpsgruppe
Hvad er en selvhjælpsgruppe?
Selvhjælpsgrupper er en vigtig del af DepressionsForeningens lokale arbejde. I en selvhjælpsgruppe møder man ligesindede, udveksler erfaringer og støtter hinanden. Det kan være en stor øjenåbner at opdage, at man ikke er alene. Mange oplever også, at det er utroligt givende at tale med andre om det, der er svært.
Selvhjælpsgrupperne er ikke et behandlingstilbud, men et godt supplement til behandling, hvor man både hjælper både sig selv og andre.
Hvor ofte mødes grupperne?
Selvhjælpsgrupperne mødes en fast hverdagsaften hver anden uge typisk kl. 19-21. Depressions-Foreningens frivillige gruppeledere arbejder så vidt muligt sammen to og to, så du har en at sparre med.
Hvad er dine opgaver som gruppeleder?
Hvem leder vi efter?
Selvhjælpsgrupperne arbejder ud fra en peer-to-peer tilgang. Derfor skal du som gruppeleder have erfaringer med depression eller bipolar lidelse, enten fra dig selv eller dine nærmeste pårørende. En relevant faglig baggrund og/eller erhvervserfaring, i forhold til at tale med mennesker i en svær situation, er et klart plus, men ikke et krav.
Som gruppeleder skal du også:
Som gruppeleder får du:
Noget for dig?
Hvis det lyder som noget, du vil høre mere om, så kontakt projektleder Hanne Müller:
e-mail: hanne@depressionsforeningen.dk eller telefon 53 52 18 38.
Sådan ansøger du
Udfyld formularen nederst på siden for at ansøge.
Vi har frivillige i hele landet som hjælper til ved bla. at drive vores sociale caféer, facilitere grupper, sidde klar i vores telefonrådgivning og skrive historier i vores medlemsblad.
Du kan blive en del af vores frivillighold og gøre en forskel for personer med depression og bipolar lidelse. Klik dig ind på de frivillige job, for at læse om mulighederne for frivillighed.
Du skal endelig ikke tøve med at skrive til os via formularen, eller ringe til os, hvis du har spørgsmål.
Udforsk vores frivilligområder
Som frivillig i DepressionsForeningen, kan du være med til at gøre en positiv forskel for en masse mennesker.
Er du god til at lytte, og ønsker du at bruge dine egne erfaringer med depression eller bipolar lidelse i samtaler med andre sygdomsramte og pårørende?
Er du uddannet socialrådgiver eller er i gang med at blive det? Kender du lidt til depression og bipolar lidelse og de sagsbehandlingsproblemer, der hyppigt opstår i kølvandet på disse sygdomme?
Er du kreativ og har flair for formidling? Har du lyst til at udvikle spændende indhold til vores platforme? Bliv en del af vores kommunikationsteam!
Elsker du at være i naturen og dele dens glæder med andre? Har du lyst til at skabe fællesskab gennem spændende ture i grønne omgivelser?
Er du god til at lytte og til at skabe en hyggelig atmosfære? Så skal du overveje at blive frivillig i vores sociale cafeer: Café Blom i København, Café ODA i Odense eller Café ODA i Aarhus.
Er du imødekommende og god til at give plads? Har du lyst til at skabe et unikt rum, hvor mennesker med depression, bipolar lidelse og deres pårørende kan møde ligesindede?
Slagelsegade 1, 3. tv. 2100 København Ø | CVR-nr: 20934506 | MobilePay: 284825 | Reg.: 1551 Konto: 0009625100 | Pressehenvendelser tlf: 53 88 93 33