Mange børn forsøger at begå selvmord

Hvert år bliver omkring 450 børn mellem 10 og 15 år indlagt, efter at de har forsøgt at begå selvmord, viser tal fra landets børneafdelinger. Det er første gang, at forskerne har undersøgt den aldersgruppe, skriver DR. 450 er alt for mange, mener børnepsykolog Kim Juul Larsen, som leder Klinik for Selvmordstruede Børn og Unge i Odense, der står bag undersøgelsen.

– Det er jo børn, som beskæftiger sig med selvmordsadfærd. Og det er noget, vi normalt ikke forbinder med børn under 15 år. Det er både skræmmende og overraskende, at der er så mange, siger Kim Juul Larsen, som vurderer, at langt flere går med tanker om selvmord.

Størstedelen af de indlagte efter selvmordsforsøg er piger, og de fleste har taget smertestillende piller.

Ifølge Kim Juul Larsen er børneafdelingerne generelt gode til at tackle børn, der har forsøgt selvmord. Men når børnene bliver sendt hjem fra hospitalet overlades de og deres familier ofte til sig selv.

– I nogle kommuner vil man have en behandlingsmulighed. I andre ikke. Det betyder tit, at de bliver sendt hjem, og så sker der ikke mere. Men hvis man skal forebygge, at de gør det igen, så er det vigtigt med efterbehandling, siger Kim Juul Larsen og opfordrer til, at al ansvar for efterbehandling skal ligge hos regionerne, som står for sygehusene og psykiatrien.

Det sker sjældent, at børnene i aldersgruppen 10-14 år ender med at omkomme efter et selvmordsforsøg. Ifølge undersøgelsen forekommer det næsten aldrig for piger, mens én til tre drenge under 15 år begår selvmord om året.

Kilde: Ritzau

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*