Mindfulness meditation kan hjælpe mod stress og fobier

Meditationsformen ’mindfulness meditation’ har vist sig at være en effektiv hjælp mod stress og fobier. Stress, psoriasis, depressioner, sclerose og fobier. Den særlige mediationsform ’mindfulness meditation’ har en gavnlig, videnskabelig dokumenteret effekt på en lang række lidelser. det skriver Videnskab.dk

Og faktisk er det ret nemt at tage meditationsformen til sig, fortæller professor Reinhard Stelter, Institut for Idræt, Københavns Universitet.

I en større kvalitativ interviewundersøgelse valgte han at se nærmere på tre mere eller mindre syge mennesker – personer som har oplevet, at mindfulness meditation har hjulpet dem i deres hverdag. Han ville undersøge, hvordan de oplevede at få det bedre under deres meditationsforløb.

»Det var en undersøgelse af tre udsatte personer. Den ene var en førtidspensionist med depression, den anden led af stress og søvnløshed og den tredje havde agorafobi – altså en frygt for at gå på åben gade,« fortæller Reinhard Stelter.

 

Lærte at acceptere frygtskabende tanker

Før kvinden med agorafobi begyndte at meditere, blev hun overmandet af negative tanker, når hun kom ud på åben gade. Tankerne kredsede om alle de ting, der kunne ske hende, og de skabte en enorm frygt.

»Men efter at have mediteret igennem et stykke tid, lærte hun at acceptere situationen. Hun lærte at acceptere de frygtfremkaldende tanker og meget bedre lade dem passere.«

»Hun fandt ud af, at det kunne lade sig gøre at holde ubehagelige tanker på afstand, hvis hun fokuserede på sit åndedræt. Ligesom hun gjorde, når hun mediterede,« siger Reinhard Stelter.

De fleste kan have gavn af meditation

På den måde lærte kvinden at håndtere sin fobi ved hjælp af meditationsteknikker.

Men man behøver ikke at have en forbi eller være sygeligt stresset, før man kan få et rigere liv via mindfulness meditation, fortæller Reinhard Stelter.

»Mange bruger det i forhold til en stresset hverdag. Når de fornemmer, at hverdagen er ved at overmande dem, sætter de sig og mediterer i nogle minutter.«

 

Kilde: Niels Ebdrup, Videnskab.dk

 

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*