Mød en frivillig

Lotte Broholm Petersson er spritny frivillig i DepressionsForeningen som en del af det team, der sidder parat til live at rådgive på DepNet.dk. Hun får en stor personlig glæde ud af at hjælpe andre efter selv at have været igennem depression. Mød hende her:

11167683_10152828093118302_5616527697234984482_n

 

 

Navn: Lotte Broholm Petersson

Alder: 32 år

Bopæl: Amager, København

 

 

 

Hvad er dine egne erfaringer med depression eller bipolar lidelse?
Jeg har haft depression af to omgange. Seneste gang blev udløst af stress og mobning på arbejdspladsen, og jeg døjer stadig med angst.

Hvad laver du som frivillig?
Jeg har lige haft min første vagt som frivillig netrådgiver på DepNet.dk. Her er jeg en del af det team, der sidder parat til at livechatte onsdag og søndag aften. Vi vejleder folk, der skriver, og jeg hjælper blandt andet med sparring, så personerne selv kan finde ud af, hvordan de bedst kommer videre.

Hvorfor er det lige netop denne måde, du er frivillig på?
Det er rigtig rart for mig, at jeg kan gøre det hjemmefra, fordi jeg stadig lider lidt af angst, og jeg indimellem har svært ved at komme ud blandt mange mennesker.
Jeg kunne måske også godt tænke mig at være frivillig på DepressionsLinien, for jeg kan også godt lide at tale med folk. Det vigtigste for mig er, at jeg kan bruge min empati til at rådgive andre og ikke bare for eksempel samler penge ind.

Hvorfor startede du som frivillig?
Jeg så på DepressionsForeningens Facebookside, at de søgte frivillige, og jeg tænkte, at det var noget for mig, da jeg selv har lidt af depression. Og så elsker jeg at give andre råd og hjælpe, så det ville jeg gerne gøre brug af som frivillig.

Hvad får du ud af at være frivillig?
Der er hurtig følelsesmæssig udbetaling! Bare her efter min første vagt, kan jeg se, at jeg får hjulpet nogen mennesker relativt hurtigt. Det er en fed følelse. Og så tror jeg i øvrigt også, at det hjælper mig selv, fordi jeg får bygget mit selvværd op, fordi jeg har succes med at hjælpe andre. Det bliver jeg glad af.

Læs om mulighederne for at blive frivillig her

Facebooktwitterlinkedin