fbpx

Møde i naturen – nu med slot, kaffe og klapstol

Når landet er lukket ned, og almindelige møder er forbudt, må man tænke i nye baner. Det gjorde selvhjælpsgruppen i Hørsholm. De valgte at flytte møderne ud i naturen. Ud i Slotsparken og frem med klapstolen!

Ideen til et udendørs møde i Hørsholm-gruppen opstod helt spontant. En af gruppens deltagere slog forslaget op i gruppens lukkede Facebookgruppe, og kort efter havde cirka halvdelen af gruppen meldt sig til mødet. På grund af de lave temperaturer jo længere hen på dagen man kommer, blev det besluttet at mødes en time tidligere end normalt.

Da deltagerne mødtes i Slotsparken i Hørsholm, var det med et noget andet mødegrej end sædvanligt. Under armen havde de nemlig hver især en klapstol, en termokande med kogende vand, Nescafé og en kop. De satte sig i en stor cirkel med 2 meters afstand til hinanden. Godt pakket ind i varme tæpper og varmt tøj kunne de holde kulden væk i 1½ time – sådan nogenlunde da. Glæden ved at se hinanden igen var stor, og deltagerne nød de smukke omgivelser med indbygget lyd fra parkens rappende ænder og mindre sangfugle. Der var bogstaveligt talt højt til loftet under den blå og næsten skyfrie himmel.

Gruppen faldt meget hurtigt til i de nye omgivelser. Det var et helt andet møde set-up, men det virkede godt og trygt.

– ’At mødes udenfor var selvfølgelig helt anderledes end vores normale gruppemøder. Men jeg oplevede et stort nærvær og et dejligt fællesskab, selvom vi sad to meter fra hinanden. Det eneste minus var meget kolde fødder!’ fortæller en af gruppens deltagere.

Det bliver nok ikke sidste gang gruppen mødes i Slotsparken. ’Glæden og taknemmeligheden over at kunne ses og udveksle erfaringer og oplevelser i coronatiden var stor’ fortæller kontaktperson Barbara Diemi. Så der er bestemt planer om at mødes i grønne igen. Et enkelt møde måtte aflyses på grund af regn og køligt vejr, men nu har de fået smag for det, så det skal gentages. Gruppen planlægger et nyt udendørs møde, hvis det fortsat ikke er muligt at mødes indenfor. Så kommer klapstolene med under armen igen!

Savner I at mødes?
Savner deltagerne i din selvhjælpsgruppe også at mødes, støtte og inspirere hinanden – som i gamle dage hvor corona enten var en øl eller et fremmedord for de fleste af os? Så kan udendørsmøder måske også være en god løsning for jer. Det er bare vigtigt at huske, at forsamlingsforbuddet fortsat gælder frem til og med den 10. maj, og det betyder, at det fortsat er forbudt at samle mere end 10 personer.

Det er også vigtigt – som Hørsholm-gruppen gør – at holde god afstand til hinanden under hele mødet, helst 2 m, og at alle har deres eget udstyr med – fx stole, drikkevarer, service m.m. Hvis I rører ved de samme ting, fx termokander, anbefaler vi, at alle deltagere vasker hænder før og efter mødet, og at en i gruppen tager en flaske håndsprit med til mødet, så alle kan blive ”sprittet af” inden I går i gang. På den måde kan alle være trygge i de nye møderammer.

Facebooktwitterlinkedin