Nedkøl depressionen

Personer der lider af depressioner, drømmer for meget og har derfor en højere kropstemperatur.
Ny antidepressiv medicin afprøves netop nu, for at undersøge, om det er muligt at behandle depression, ved at sænke kropstemperaturen under søvn.

Under drømmesøvnen er kroppen ikke i stand til at svede, og kan derfor ikke regulere sin egen temperatur. Normalt reguleres kropsvarmen, når man bevæger sig ned i dybsøvn-fasen, her falder temperaturen og kroppen sveder løs.
Deprimerede mennesker har imidlertid meget lidt eller slet ingen dybsøvn, der kan regulere deres kropstemperatur.

”… man har tydeligt forhøjet temperatur, og det, tror vi forklarer de svære søvnforstyrrelser, man ser ved depression. I en ny behandlingsmåde er temperatursænkningen måske central for virkningen” siger Gordon Wildschiødtz, psykiater og ledende overlæge på Oringe, det psykiatriske hospital i Vordingborg.

Temperatursænkende medicin på vej

Søvnforskere er for tiden godt i gang med at undersøge, om det er muligt at behandle depressioner med metoder rettet direkte mod temperaturen. Endnu er der ikke publiceret nogle forskningsresultater.
Nogle forskere har prøvet at nedkøle patienten udefra, men der er også ny medicin på vej på markedet, der sigter mod at sænke kropstemperaturen under søvn.

Læs mere her: http://www.videnskab.dk/composite-2159.htm?utm_medium=nyhedsbrev

Kilde: Videnskab.dk 14. april 2009 Silas Mortensen  

Facebooktwitterlinkedin