Ny hjemmeside skal skabe overblik over apps til håndtering af psykiske vanskeligheder

Det er populært at have styr på sundhed – fysisk såvel som mental. Derfor kommer der hele tiden flere og flere apps på markedet med et væld af muligheder for at holde styr på vores sundhedstilstand. Det kan være svært at navigere i junglen af apps. Det vil en ny hjemmeside oprettet af Center i Psykiatrien i region Syddanmark nu hjælpe med.

Telepsykiatrisk Center i Psykiatrien i Region Syddanmark har udviklet en ny hjemmeside, som skal hjælpe brugere og behandlere med at vælge sikre sundhedsapps af høj kvalitet. Hjemmesiden hedder MindApps.dk. og er udviklet specielt med fokus på psykiatrien.

MindApp.dk kan du:

  • Søge efter apps til bestemte målgrupper og indsatser
  • Læse anmeldelser af apps til forebyggelse, behandling og recovery
  • Få viden om muligheder og begrænsninger ved brug af apps i psykiatrien
  • Finde inspiration til hvordan apps kan indgå i samarbejdet mellem patient og behandler

Kvalitetstjek din app
MindApps.dk giver dig også et værktøj til vurdering af kvalitet i apps indenfor psykiatri og mental sundhed. ”Apptjekkeren” hjælper med at kontrollere sikkerheden i apps til håndtering af psykiske vanskeligheder ved hjælp af en række spørgsmål, som afdækker appens kvalitet, sikkerhed og brugervenlighed. Denne funktion er for at skabe bedre fælles standarder for kvalitet i brugen af apps for mennesker med psykiske vanskeligheder. ”Apptjekkeren” er målrettet sundhedsprofessionelle.

Udvikling af nye apps
Du vil også kunne finde inspiration og sparringsmuligheder i forhold til udvikling og afprøvning af apps i psykiatrien på hjemmesiden. Firmaet CoLab recovery & Rehab er en samarbejdsplatform for offentlig-privat innovation på tværs af sundhedsvæsenet i region Syddanmark og en af samarbejdspartnerne bag MindApps.dk. CoLab tilbyder hjælp til kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner med at udvikle nye app-løsninger, som kan styrke rehabiliteringen af mennesker med sindslidelser.plugin-soul-mind-body-illustration-frits-ahlefeldt

Indtil videre ligger der beskrivelser og vurderinger af ni sundhedsapps, men der vil løbende komme flere til.

Facebooktwitterlinkedin