Ny medicin til bipolare på vej

Der arbejdes i Danmark i øjeblikket på udvikling af et nyt lægemiddel, der kan hjælpe bipolare patienter.

Det er medicinfirmaet Lundbeck, der oplyser, at stoffet Lu AA39959 nu er på vej til fase II undersøgelser. Beslutningen om at videreføre udviklingen af stoffet fra fase I til fase II skyldes at de første forsøg viste positive prækliniske resultater og tilsvarende for forsøgene i Fase I på raske forsøgspersoner.

Udvikling af nye lægemidler er en lang og trang vej, og man må håbe at forsøgene nu i Fase II, som er et placebokontrolleret studie, vil vise gode resultater til glæde for patienterne ad åre, når/hvis produktet kommer på markedet. Studiet i fase II vil omfatte 180 personer i tre grupper. Det primære effektmål vil være reduktion i depressive symptomer målt ved ændringen fra udgangspunktet i samlet MADRS score efter 8 uger. Lu AA39959 påvirker nyligt fundne ionkanaler udtrykt i centralnervesystemet og det er første gang denne mekanisme er undersøgt i patienter med bipolar lidelse.

“Den prækliniske profil for stoffet tyder på, at det, ud over dets antidepressiv-lignende virkning, også vil kunne behandle såvel maniske som psykotiske symptomer” siger udviklingsdirektør Anders Gersel Pedersen, fra Lundbeck A/S.

Kilde: www.netposten.dk; 19.12.08 kl. 10:29

 

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*