Ny national strategi skal løfte psykiatrien

Det skal være lettere at være psykisk syg, lyder det i Sundhedsstyrelsens nye nationale strategi for psykiatrien. Samtidig er det Sundhedsstyrelsens vision, at der skal være mulighed for at få hjælp tidligt via en vifte af forskellige tilbud målrettet den enkelte borgers behov.

Tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft indenfor det psykiatriske område er også en del af den nye nationale strategi og endelig er der fokus på yderligere forskning og oplysning inden for psykiatrien.

Nu er det psykiatriens tur
Den nye strategi fra Sundhedsstyrelsen kommer på et tidspunkt, hvor både regionerne og regeringen har bebudet, at indsatsen for de psykisk syge står for tur til at få et løft, efter at der de senere år især har været fokus på at tilføre flere ressourcer til behandling af fysiske sygdomme som kræft og hjertelidelser.
Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) vil også gå efter at skaffe penge til en udbygning af psykiatrien ved de kommende satspuljeforhandlinger.
“Der er allerede givet et løft, og det skal fortsættes ud fra den strategi, der fremlægges nu, med bl.a. lettere tilgængelighed, tidlig opsporing og specialiserede behandlingstilbud.””siger Jakob Axel Nielsen.

I faglige kredse er der også opbakning til den nye strategi: “Det er også meget opløftende, at det nu slås fast, at psykisk sygdom skal opfattes på linje med andre sygdomme, og at vi dermed kommer væk fra den fordom, at det er noget helt andet end fysisk sygdom,” siger formanden for Dansk Psykiatrisk Selskab, Anders Fink-Jensen.

Kilde: Berlingske Tidende, Flemming Steen Pedersen 24. august 2009 og Sundhedsstyrelsen 20. august 2009
Læs hele rapporten her

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*