Nyd natur og kultur sammen med andre

DepressionsForeningen har fået støtte af Socialstyrelsen til at gennemføre aktiviteter, hvor fokus er at gøre noget sammen. Vi er derfor i fuld gang med at oprette og igangsætte et nyt projekt: nemlig vores samværsgrupper. Ideen med projektet er at øge den mentale trivsel blandt mennesker berørt af depression, angst og bipolar lidelse ved at tilbyde udadrettede aktiviteter i selskab med andre.

Med samværsgrupperne vil vi arbejde for, at man som psykisk sårbar kan finde et fællesskab, hvor man ikke kun taler sammen, men ’bare’ gør noget sammen. Alle der er berørt af depression eller bipolar lidelse ved, at noget af det første, der ryger under en depression, er energi, overskud og initiativ. Det betyder for mange, at det kan være svært at komme en tur i skoven eller i naturen. For andre kan det betyde, at det kan være en udfordring at komme ud i kulturlivet og få gode og inspirerende oplevelser.

Med samværsgrupperne ønsker DepressionsForeningen at skabe et rum for folk til at gøre noget sammen. Målet er at etablere 10 samværsgrupper rundt omkring i Danmark baseret på frivilligt engagement og medlemmernes egne ideer. Vi håber, at hver samværsgruppe arrangerer mindst fem oplevelser i løbet af et år fx om kultur og natur, så der kan opstå synergi mellem samtaler og aktiviteter. Jo flere ting vi gør sammen, des flere netværksmuligheder. Grupperne vil blive drevet på samme måde som selvhjælpsgrupperne, hvor en frivillig med faglig støtte fra DepressionsForeningen står for at aktiviteten gennemføres.

Samværsgrupperne vil fungere ud fra fem basale trin og principper, som fremmer mental sundhed:

 1. Vi vil være i selskab med andre
 2. Vi vil være fysisk aktive
 3. Vi vil lære noget nyt
 4. Vi vil gøre noget for andre (- selv bare en smule)
 5. Vi vil være i nuet og nyde oplevelsen

Er du interesseret?
Brænder du for at arrangere ture, komme ud i naturen og nyde kulturlivet sammen med andre mennesker? Har du lyst til at skabe meningsfulde og mindeværdige aktiviteter i vigtige fællesskaber for udsatte borgere? Så er koordinatorrollen måske noget for dig!

Send os gerne en ansøgning, hvor du fortæller lidt om dig selv, og hvorfor du er den rette til opgaven. Skriv til: frederik@depressionsforeningen.dk

Vi søger en frivillig koordinator, der:

 • Har mod på at starte en ny samværsgruppe op i dit lokalmiljø med alt hvad det indebærer: alt lige fra rekruttering af nye frivillige, arrangere aktiviteter m.v.
 • Har mulighed for at mødes med os i vores sekretariat i København
 • Har masser af idéer til hvordan flere bliver oplyst om depression og bipolar lidelse
 • Har et solidt planlægningsgen, så de gode idéer bliver ført ud i livet
 • Er god til at samarbejde og kan skabe kontakt til relevante samarbejdspartnere
 • Kan skabe synlighed om aktiviteterne på de sociale medier og i den lokale presse
 • Du kan sætte ca. 6-8 timer af til arbejdet om måneden (evt. flere timer i kortere perioder)
Facebooktwitterlinkedin