… og få en dejlig højskoleuge på Fyn, mens du gør en forskel for andre
DepressionsForeningen holder for 11. år i træk sommerhøjskole i samarbejde med Nordfyns Højskole. Derfor søger vi et fantastisk hold af frivillige, der vil hjælpe med til at få sommerhøjskolen i luften.
Som en del af frivilligholdet gør du en stor forskel for mennesker, der er ramt af depression eller bipolar lidelse og deres pårørende. Du oplever, hvordan mennesker kan åbne op, støtte hinanden og udvikle et stærkt fællesskab på bare en uge.
Som frivillig får du:
- En vaskeægte højskoleuge med fællesskab, fællessang, lækker mad og mange dejlige oplevelser
- Indsigt og læring fx via spændende foredrag og erfaringsudveksling mellem deltagerne
- Introduktion til DepressionsForeningens samtalemodel
- Oplevelsen af at være med til organisere noget stort og få det til at køre
- Fri overnatning, forplejning og transport til og fra højskolen. Du får også dit eget værelse og en fridag i løbet af højskoleugen
Frivilligholdets arbejdsopgaver
Sammen med frivilligholdet og medarbejdere fra DepressionsForeningen er du med til at skabe rammerne for et ophold, hvor deltagerne føler sig velkomne, trygge og inkluderede. Det indebærer en uge fyldt med afvekslende, meningsfulde og til tider udfordrende opgaver.
Vigtige opgaver er fx at:
- Vise omsorg for deltagerne og bidrage til at alle har det godt og kommer med i fællesskabet – og have øje for dem, der har brug for snak eller en hjælpende hånd.
- Lede morgenaktiviteter fx cykelture med morgenbadning eller gå- og løbeture.
- Hjælpe med praktiske opgaver fx at sætte stole frem til foredrag, printe materialer, få teknikken til at virke, ajourføre diverse lister og træde til, hvor der er behov for hjælp.
- Planlægge og afvikle aftenaktiviteter fx boldspil, gåture, brætspilcafé, bålaften og fredagens fest
- Fotografere og skrive om ugens aktiviteter og lave slideshow om dagens oplevelser
At være frivillig på sommerhøjskolen er krævende, for det forventes, at du er på og til rådighed og har fokus på højskolens deltagere. Som frivillig står du også for en række praktiske opgaver og aktiviteter i løbet af ugen, og du skal tage ansvar og del i stort og småt, så alle – deltagere såvel som frivillige – får et godt højskoleophold.
Vi forventer at du:
- Har et godt humør, energi til lange dage og en smittende begejstring
- Er empatisk, god til at lytte og rumme forskellighed
- Er god til at skabe gode relationer og kommunikere med mange forskellige mennesker
- Kan bidrage til at skabe et godt samarbejde og sammenhold blandt de frivillige og medarbejdere fra DepressionsForeningen og Nordfyns Højskole
- Har overblik og træder til, når der er mange bolde i luften og brug for dig
- Er ansvarsfuld og kan stå tidligt op, møde til tiden og overholde aftaler
På frivilligholdet er der brug for en bred vifte af kompetencer. Kan du fx lide at skrive? Eller er du god til at tage billeder? Har du flair for teknik og kan få det, der altid driller, til at virke? Er du med på en rask gå- eller løbetur, eller kan du se det forunderlige i en tidlig morgendukkert i havnen? Har du erfaring med at være frivillig i andre sammenhænge? Er du en habil bilist, evt. med egen bil som du kan tage med på højskolen? Er du god til at holde overblik og hovedet koldt, selvom der er mange bolde i luften? Fortæl os hvad du brænder for og er god til. Måske er det netop noget, vi kan bruge på frivilligholdet.
Vil du have chancen for en unik sommeruge?
Så send os en kort motiveret ansøgning, hvor du beskriver, hvorfor du gerne vil være frivillig på sommerhøjskolen, de kompetencer du særligt byder ind med, og hvilke af de ovenstående opgaver du især kan se dig selv i.
Sommerhøjskolen bliver afviklet den 25.-31. juli 2021. Frivilligholdet mødes på Nordfyns Højskole lørdag den 24. juli, hvor vi sammen laver de sidste forberedelser. Inden da afholder vi også 1-2 forberedende møder i løbet af maj/juni.
Du sender din ansøgning til projektleder Hanne Müller på hanne@depressionsforeningen.dk. Ansøgningsfristen er løbende, og samtaler afholdes også løbende.