ODA: SATS-politikere tager ikke patienterne alvorligt

Trods løfter om et massivt økonomisk løft og øget fokus på ikke-psykotiske sygdomme – såsom OCD, depression og angst – blev området stort set forbigået i dette års fordeling af satspuljemidler. “Det er en helt igennem skuffende aftale”, siger formanden for OCD-, Depressions- og angtsforeningens fællesorganisation ODA, Christian Nyholm.

 Tag de ikke-psykotiske patienter alvorligt

 “I ODA mener vi, det er positivt, at psykiatrien får tilført en lidt større pose penge i år. Men det er helt urimeligt og ganske uforståeligt at politikerne igen har glemt den kæmpestore patientgruppe, der lider at OCD, angst eller depression”, fortsætter Christian Nyholm.

 “Det er som om, politikerne ikke tager disse sygdomme alvorligt. Som om de tror, at sygdommene ikke er alvorlige eller forsvinder, blot de kigger den anden vej. Sådan er virkeligheden desværre ikke. Patienter med OCD-, depression eller angst lider hver dag og oplever store menneskelige og økonomiske omkostninger, som følge af den utilstrækkelige behandling de modtager” udtaler ODAs formand.

Patienterne snydes for den anbefalede behandling

Selv om sundhedsstyrelsen i sine seneste rapporter om behandlingen af ikke-psykotiske patienter anbefaler, at evidensbaseret psykologbehandling i vid udstrækning bør være den primære behandling, for hovedparten af mennesker med angst, OCD og depression ikke tilbudt denne behandling. Hovedparten må selv betale for deres behandling, der godt kan løbe op i 10.000-30.000 kr.

Og selv om alle nye undersøgelser viser, at man kunne gøre behandlingen mere præcis og effektiv, hvis man sammen med patienten udarbejder en behandlingsplan og sikrer støtte- koordineringen af behandlingen, tages der kun ganske få skridt i den retning.

 For yderligere information kontakt

Christian Nyholm, formand for ODA

40458021, chr_nyholm@hotmail.com Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

Kasper Tingkær, Sekretariatsleder i ODA

26203419, oda@obasen.dk Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

www.oda.nu 

 

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*