Opdragelsen gør piger angste

 

Vores syn på det på det at være pige hænger sammen med at 240.000 af de 350.000 danskere, der lider af angst, er kvinder. Og det skyldes blandt andet måden vi opdrager på. Psykiater Karin Garde fra Sct. Hans Hospital har forsket i, hvordan sammenhængen er mellem psykisk sygdom og køn, og en af konklusionerne er, at kvinders angst oftere end hos mænd hænger sammen med depression, følelser af utilstrækkelighed og frygt for ikke at kunne klare svære udfordringer. Det er som regel overbevisninger, der dannes allerede i barndommen.

”I vores socialisering fortæller vi metodisk drengene, at det er godt at turde noget og være modig, mens vi beskytter pigerne og vænner dem til at tilpasse sig i stedet for at gå farerne i møde. Det giver lav selvfølelse og en undvigelsesadfærd, der for nogle ender i genstandsløs angst, som er en meget lidelsesfyldt tilstand” siger psykiater Karin Garde.

Intet tyder dog på, at piger er skabt mere frygtsomme end drenge – tværtimod leger piger lige så vildt som drengene, hvis bare rammerne tillader det.

Kilde: Berit Holbek Jensen, Vejle Amts Folkeblad 13.6.2009

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*