Pårørendebog

Pårørende om psykiske lidelser: 25 skriver om at være tæt på psykisk sygdom.

Red.: Birgit Madsen og Peter Olesen. Udgivet i samarbejde med DepressionsForeningen og Bedre Psykiatri. Kroghs Forlag, 2004, 202 sider. Fotograf  Henrik Bjerregrav har forsynet bogen med smukke portrætter af bogens forfattere.

I DepressionsForeningen har vi årenes løb lært, at for pårørende mangler der et netværk, viden og trøst, når ens nærmeste bukker under for depressionen. Som pårørende føler man sig magtesløs og prisgivet. Man vil gerne hjælpe, men hvordan gør man det bedst? Hvordan hjælper man – uden selv at blive offer? Man kæmper mod vindmøller, tabuer og et ofte håbløst behandlingssystem.

De forældre, søskende, mænd, koner og kærester, der har skrevet denne bog, viser vejen. Det er meget personlige fortællinger, dybe, smertelige erfaringer – og mange glæder over de sejre, der også er vundet. Som Peter Olesen skriver i efterskriften: ”Måtte denne bog være med til at sætte bare en smule skub i den udvikling, at emnet psykiske lidelser, som jo rammer meget bredt på mange forskellige måder og i vel næsten alle familier, fremover bliver til at tale om, sætte ord på og tåleligt og acceptabelt at forholde sig til. Og så for alle vi andre, der ellers ikke ved, hvordan vi skal turde bringe emnet på bane.
Bogens ærlighed og tabunedbrydende ærinde burde i hvert fald kunne hjælpe”.

Pris: 50 kr. Kan købes i vores webshop. NB: Bogen er udsolgt, men kan lånes på biblioteket.

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*