Plejesektorens personale er hårdt ramt af depressioner

Ny undersøgelse viser, at brugen af antidepressiv medicin på arbejdsmarkedet er op imod dobbelt så stor i plejesektoren som i andre sektorer.

Undersøgelsen er udarbejdet fra Institut for Folkesundhedsvidenskab, hvor forskere har koblet tal fra lægemiddelregistret med erhvervsregistret. En af forskerne bag, adjunkt Karsten Thielen, siger i Radioavisen den 9. juni, at han mener disse tal bør tages alvorligt.
Folk der arbejder i med blandt andet handicappede og ældre, har altså større risiko for at opleve depression hos sig selv eller hos en kollega, end medarbejdere i andre faggrupper. Præcis hvilke faktorer i det psykiske arbejdsmiljø der belaster medarbejdere i forskellige faggrupper, kommer rapporten ikke med bud på. Dog står det klart i rapporten, at arbejder man med en kombination af høje følelsesmæssige arbejdskrav og med et højt arbejdstempo, så er risikoen for at udvikle en depression fordoblet. For de fleste medarbejdere i plejesektoren, er disse arbejdsvilkår en realitet
Overlæge på Arbejdsmedicinsk Ambulatorium på Hillerød Sygehus, Bo Netterstrøm, har et bud på hvorfor netop denne sektor er så hårdt ramt: – Det kan være følelsesmæssigt belastende for mennesker med omsorgsarbejde ikke at kunne give den kerneydelse, de føler, der er behov for, fordi de har for travlt. Ofte er det jo omsorgsfulde mennesker, som har valgt deres fag for at gøre noget for andre. Det giver dårlig samvittighed, og mange tager den med hjem i modsætning til en håndværker, som ikke bliver følelsesmæssigt berørt, når han har for travlt.

Kilde: Johan Rasmussen i Socialpædagogen (http://www.socialpaedagogen.dk/Arkiv/2009/2009-05/Psykisk-arbejdsmiljoe-En-kraevende.aspx)
P1 09.06.09 kl.12

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*