Privathospitaler: Regioner vildleder psykisk syge

Private psykiatere beskylder regionerne for dårlig oplysning om frit sygehusvalg i psykiatrien. Det offentlige afviser kritikken.

Når ventetiden i det psykiatriske system overstiger to måneder, har patienten ret til at vælge et privat alternativ, men den ret oplyses patienterne ikke nok om, lyder det fra patienthungrende private psykiatere.

I en artikel i Dansk Psykologforenings medlemsblad raser privathospitalet Hejmdal på Frederiksberg over Region Hovedstaden, der skriver til patienter på venteliste, at de, hvis de ønsker privat behandling, skal svare “snarest og helst inden otte dage” – Den tidsfrist er ikke nævnt i loven. Og det er vildledende, mener Hejmdals chef, Torsten Warrer.

Alle får besked

Region Hovedstadens Psykiatri afviser anklagen og understreger, at de otte dage ikke er et krav, men blot et forsøg på at undgå ophobning af reservationer.

– Alle patienter, som får en tid ud over to måneder, får et brev, hvor vi oplyser dem om deres ret til videre behandling, og hvordan de skal gøre, siger kommunikationschef Line Duelund Nielsen til Psykolognyt.

 

 

Kilde: Erhvervsbladet 18.3.2011

Facebooktwitterlinkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*